Reklama:

ŚWIERZB - swędząca i niehigieniczna choroba (5)

Forum: Choroby dziecięce

gość
29-05-2012, 13:36:31

Przeczytaj komentowaną poradę: ŚWIERZB - swędząca i niehigieniczna choroba

jakieś półtora miesiąca temu w szkole był świerzb dokładnie jedna dziewczyna go miała, ale ja się z nią nie kontaktowałam nie dotykałam jej. Szkoła była zdezynfekowana a jej nie było przez ten okres czasu . Wróciła teraz do szkoły nauczyciele mówią że już jest zdrowa a mnie zaczęły swędzieć ręce mam dziwna skórę na nich taką szorstką a na nadgarstku pojawiła mi sie malutka czerwona plamka. Czy tą są już pierwsze objawy świerzba a może jakieś uczulenie bo mnie to swędzi od dwóch dni ? Bardzo się boje i proszę o rade
gość
16-03-2013, 18:21:32

Rejestracja, za tydzień do dermatologa ciekawe ilu jeszcze zarazę ! Pierwsza pomoc-lecznenie domowe, może coś powiedz dermatologu nadęty ? !
gość
21-07-2013, 18:19:13

au lele pu
gość
25-07-2013, 10:09:54

ja juz dostalam takiego swierzba strasznie swedzialo i gdy bralam prysznic goraca woda to wtedy swiad sie nasilam i jak lezalam pod koldra bo bylo cieplo naszczescie szybko poszlam do lekarza ktory przepisal mi masc infectoscab jest ok 80zl zalezy w ktorej aptece oczywiscie i mi przeszlo... wiec polecam te masc ... jest tylko na recepte chyba ze macie znajomosci w aptece to wam sprzedaca bez recepty... tesciowa mnie zarazila..... a lekarz mowil ze np w sklepie samoobslugowym wystarczy ze ktos dotknie jakiegos produktu bakterie na nim zostaja ty bierzesz i zarazasz siebie i wokol siebie.. ja bedac w domu i leczac sie na ta paskudna chorobe kupilam rowniez spisytus taki co lekarze dezynfekuja sobie rece i chodzilam w rekawiczkach jak cos robilam to zaraz dezynfekowalam, swetrow niestety nie mozna gotowac w pralce wiec na dwa tyg w worek i na dwor a ze akurat byla zima po -20 stopni to wymrozilo bakterie. pozostala czesc garderoby jesli mozna bylo gotowac to na gotowanie pozniej prasowanie i tez na dwor na mroz, posciel codziennie zmieniana gotowana maglowana, reczniki wszystko ..... wiec mnie pomnogl infectoscab i polecam ;) szybkiego powrotu do normalnosci i wyzdrowienia .....
gość
25-07-2013, 10:15:23

najlepszym sposobem jak czytalam na internecie sprawdzenie czy ma sie swierzba jest polanie swedzace miejsce octem jesli piecze to znaczy ze sie ma badz piochtanina. kiedys ogladajac lekarze na tvn byl przypadek jak sprawdzali czy dziewczynka ma swierzba i wyszlo ze ma, ja jak tylko pomysle o tej chorobie wszystko zaczyna mie swedziec mi mam wrazenie ze znow ja mam. najlepiej nie myslec, a i nie wolno chodzic w ciemnych ubraniach !!!!! ja stosujac masc rozbieralam sie do naga i jedna tubka masci starczala na jedna osobe, maz mnie smarowal stalam tak 15 min az wyschnie i wsiaknie krem po czym dopuiero sie ubieralam i kladlam spac rano kapiel nowe ciuchy stare od razu do pralki gotowac i tak codziennie przez 2 tyg, lepiej wykryc swierzba wczesnie bo najgorszy jest swierzb na twarzy ja naszczescie wczesnie go odkrylam wiec ciesze sie ale czytajac na necie na twarzy straszny jest i trudny do wyleczenia !!!!!!!!!!11

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: