Reklama:

Synagis - prośba/pytanie o skuteczność i zasadność!!! (2)

Forum: Przypadki pediatryczne

gość
11-10-2006, 09:38:00

Witam,
Chciałem Państwa uprzejmie poprosić o krótką poradę dotyczącą szczepionki Synagis.
Jestem ojcem córeczki Zosi, która urodziała się w 24 maja 2006 w 27 tyg. ciąży. Obecnie jest juz w domu. Córka rozwija się prawidłowo, jednak ma stwierdzoną dysplazje oskrzelowo-płucną. Mieszkamy w Gdańsku - próbowaliśmy szukać porad u lekarzy w tym środowisku, jednak szczepionka ta jest niezbyt
dobrze znana. Ja już postarałem się o kredyt na tę szczepionkę. Jednak nie dostalem od żadnego z lekarzy jasnej i wyraźnej sugestii - czy faktycznie zasadne jest podać tę szczepionkę. Problem jest duży ze względu na jej koszt (okolo 20-25 tys. zł).
Czy byliby Państwo tak uprzejmi i mogli mi pomóc w uzyskaniu informacji, czy faktycznie jedynym problemem tej szczepionki jest jej cena? Czy jest ona zasadna i skuteczna? Czy powinienem zdecydować się na jej podanie? Czy radzicie Państwo, skoro jest możliwość jej zakupu, podać tę szczepionkę córeczce?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc i wsparcie informacyjne.

Mirek Gamla
Liderka opinii
13-10-2006, 14:03:00

Witam!
Szczepionka jest skuteczna i najwieksza barierą w jej stosowaniu jest cena. Zachecam do lektury linku:
http://www.forumpediatryczne.pl/forum/vt,41,249,20224
http://www.ptmp.pl/rekomendacje/rek15.htm
http://www.synagis.com/hcp/index.aspx
[addsig]
Pozdrawiam! Agnieszka Krzywicka Ekspert Medforum Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ob 74
Witam , mój synek 3 lata dziś odebrałam wyniki on 74 szok , nie wiem skąd taka liczba strasznie się boje . Dziecko ogólnie nie gorączkuje , słabiej je ale je , piję normalnie ... W nocy mi się wybudza jest płacz i strasznie kopie nogami ... Crp też wyszło ale nie aż taki . Wyszło dwa . Bardziej się boje o te Ob że aż takie wysokie , syn po grupie powikłania zapalenie mięśni, ale nie uszkodzone zrobiono badania . Po prostu nie chodził kilka dni bo go musiało boleć . Teraz chodzi biega ... Czy te OB może być po zapaleniu mięśni ?
Czy znasz i stosujesz 4 Lacti Baby?
Chcielibyśmy podjąć temat dotyczący suplementacji dla najmłodszych i zapytać Was o doświadczenia związane z produktem 4 Lacti Baby. Może ktoś z Was już z niego korzystał lub słyszał o nim od innych rodziców? 4 Lacti Baby to probiotyk, znany ze swojego pozytywnego wpływu na zdrowie jelitowe. Często stosowany jest w kontekście równowagi mikroflory bakteryjnej, zwłaszcza u najmłodszych. Czy ktoś z Was zauważył pozytywne efekty po zastosowaniu 4 Lacti Baby? Może poprawa trawienia u Waszych maluchów, zmniejszenie kolki czy inne korzyści? Czy może stosujecie inne produkty zamiast probiotyków? Zależy nam na wymianie doświadczeń i opinii, bo wiadomo, że wybór suplementu dla niemowlaka to odpowiedzialna decyzja. Dzielcie się swoimi historiami! Czekamy na Wasze odpowiedzi! A w międzyczasie zapraszamy do udziału w konkursie! https://forumginekologiczne.pl/wiadomosc/4-lacti-baby-wez-udzial-w-quizie-i-wygraj-atrakcyjne-nagrody/30990
inhalacje
Czy stosujecie inhalacje przy leczeniu infekcji u swoich dzieci? Słyszałam, że bardzo pomagają nawet przy leczeniu zwykłego kataru? Nie mam na razie inhalatora i zastanawiam się czy warto kupić.
Czy znasz i stosujesz 4 Lacti Baby?
Wybór suplementu dla niemowlaka to odpowiedzialna decyzja. Czy macie doświadczenie z produktem 4 Lacti Baby. Może ktoś z Was już z niego korzystał lub słyszał o nim od innych rodziców? 4 Lacti Baby to probiotyk, znany ze swojego pozytywnego wpływu na zdrowie jelitowe, który może być stosowany do pierwszych dni życia. Probiotyk ten jest często stosowany w kontekście równowagi mikroflory bakteryjnej, zwłaszcza u najmłodszych. Jakie cechy powodują, że chętnie sięgacie po dany probiotyk dla dziecka? Czekamy na Wasze odpowiedzi! W międzyczasie weź udział w quizie i wygraj atrakcyjne nagrody! Weź udział w quizie i wygraj atrakcyjne nagrody!
Reklama: