Reklama:

Synbiotyk (10)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
12-07-2010, 10:23:25

Czy dziecku 2-letniemu można podawać na problemy z żołądkiem po antybiotykach synbiotyk Multilac? Mam go akurat w domu, dlatego stąd te pytanie.
gość
14-07-2010, 16:53:18

a co jeszcze masz?
gość
27-07-2010, 16:15:41

Myślę, że już kilkulatkowi można podawać multilac. Jeżeli nie umie bądź nie może połknąć kapsułki, to można jej zawartość wysypać na łyżeczkę i dodać kilka kropli wody.
gość
28-07-2010, 17:19:00

Mam jeszcze jogurty i kefir ale nie wiem czy to pomaga na biegunkę, tak jak Multilac. Połykać oczywiście, że umie. Biegunki jak ma tak ma, więc mu go podam.
gość
28-07-2010, 19:52:58

Mój brat ma niedobór masy ciała ma 7 lat lekarz stwierdził u niego hypobaria co to jest za choroba? chcę wiedzieć bo mama się martwi!!!!!!!!!!.
gość
29-07-2010, 15:59:32

Do przedmówczyni:

Jogurty i kefiry przy biegunce raczej odpadają. Tak na chłopski rozum, to właśnie po takich kefirkach szybciej idzie się do wc :) Jeżeli to dziecko, to oprócz multilacu, polecałabym aby mu/jej dawać jagody, bo one świetnie hamują biegunkę. No i niech pije jak najwięcej, bo przy biegunkach o odwodnienie nie jest trudno
gość
29-07-2010, 17:16:27

Treść zablokowana przez moderatora

gość
22-05-2017, 11:39:51

Mój syn bierze probiotyk w kształcie białego misia, nie ma szans na inny. Tylko ten, jeden i koniec kropka.
Początkująca
02-10-2020, 11:54:15

gość
10-11-2020, 08:57:18

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Plamica Honeha
Jestem osobą starszą mam plamice od wielu lat,mam coraz częstsze wyprysku kto może mi pomóc. Nogi są całe czerwone, występują prawie codziennie i bolą.
inhalacje
Czy stosujecie inhalacje przy leczeniu infekcji u swoich dzieci? Słyszałam, że bardzo pomagają nawet przy leczeniu zwykłego kataru? Nie mam na razie inhalatora i zastanawiam się czy warto kupić.
gość
Wyniki IgA oraz inne
Witam. W czwartek kolejna dawka szczepionki 6w1. Chciałam przed nią wykonać wyniki. Mały ma 10 i pół miesiąca oraz od listopada katar raz większy raz mniejszy. Wyszło podwyższone IgA 0.22 g/l. Norma 0.00-0.14. Do tego z morfologii nieznacznie podwyższone erytrocyty, hemoglobina i hematokryt oraz nieznacznie poniżej normy MCH, neutrofile. Z rozmazu krwi: gran. legmentowane 14 (norma 17-60), Limfocyty 82 (norma 20-70. Bardzo proszę o interpretację wyników.
Pieluchy jedno czy wielorazowe?
Masz małe dziecko, które wymaga jeszcze asysty pieluszki? Świetnie! Powiedz, z jakiego rodzaju pieluch korzystasz i dlaczego. Czy jednorazowe to wygoda i oszczędność czasu? A może aspekt ekologiczny bierze górę i stąd wybór pieluch wielorazowych? 🌍👶💚 Koniecznie daj znać w komentarzu! 👇
Reklama: