Reklama:

Szczepienia przeciwko chorobom infekcyjnym u dzieci z alergią (4)

Forum: Profilaktyka i szczepienia

gość
21-05-2012, 01:19:40

Przeczytaj komentowany artykuł: Szczepienia przeciwko chorobom infekcyjnym u dzieci z alergią

Szczepienia to rosyjska ruletka. Mogą doprowadzić dziecko do ciężkiej choroby, kalectwa, zgonu... Nie może być nazywane "ochronnym" coś, co samo w sobie jest niebezpieczne, i nie może być nazywana profilaktyką procedura niosąca zagrożenie zdrowia i życia! Szczepiąc, całkowicie tracicie kontrolę nad zdrowiem organizmu Waszego dziecka - najczęstsze powikłania są o charakterze neurologicznym, immunologicznym (choroby autoagresywne). Pozwalając zaszczepić swoje dziecko, szafujecie jego zdrowiem i życiem. Żaden lekarz nie podpisze Wam oświadczenia gwarantującego skuteczność szczepionki, gwarantującego brak powikłań, oraz zobowiązującego go do odpowiedzialności cywilnej za wystąpienie problemów po szczepieniu, a o udowodnieniu czegokolwiek nawet nie marzcie! Polskie statystyki NOP-ów są fałszowane poprzez nieformalne blokowanie zgłoszeń wystąpienia niepożądanego odczynów poszczepiennego do sanepidu, co zamyka Wam drogę do jakichkolwiek ustaleń i roszczeń! Wystarczy jednak prześledzić zachodnie statystyki NOP-ów, albo przeżyć to na skórze własnego dziecka..., żeby zorientować się, jak gigantyczna jest skala ciężkich powikłań i zgonów w wyniku szczepień! Formalnie przyjmuje się, że przypadki zarejestrowane to tylko 1-10% rzeczywistej liczby! Dlatego ZANIM ZASZCZEPICIE swoje dziecko, szukajcie niezależnych informacji i nie dajcie się ogłupić propagandzie biznesu szczepionkowego! Powiązani z tym biznesem zaklinają rzeczywistość twierdząc, że to najwspanialszy wynalazek XX w..., jednak mnóstwo uczciwych lekarzy, pielęgniarek, którzy stykają się na masową skalę z powikłaniami poszczepiennymi, ryzykując swoją karierą medyczną mają odwagę publicznie ostrzegać nas o tym, że SZCZEPIENIA TO NAJWIĘKSZA POMYŁKA I ZBRODNIA XX WIEKU !!! Pomocy i rzetelnych informacji o szczepieniach możecie szukać na stronie ogólnopolskiego stowarzyszenia STOPNOP
gość
18-06-2015, 11:01:56

Stałym przeciwwskazaniem do podania szczepionki przeciw pneumokokom jest silna reakcja alergiczna na poprzednio otrzymaną dawkę tej szczepionki, a czasowymi przeciwwskazaniami są ostra choroba infekcyjna lub zaostrzenie choroby przewlekłej.
Źródło: http://szczepimy.com.pl/porady-ekspertow/
gość
28-07-2015, 11:30:50

A ja uważam że szczepienia są dobrodziejstwem. Dzięki nim nie ma na świecie tylu groźnych chorób, które dziesiątkowały ludność. Szczepię i CHRONIĘ swoje dziecko!!!
gość
26-08-2015, 11:00:01

Znalazłam taką informację: Dziecko, które ma alergię na jakikolwiek składnik danego preparatu szczepionki absolutnie nie może zostać nim zaszczepione. Jesli natomiast dziecko cierpi z powodu uczulenia na czynniki pokarmowe, wziewne czy chemiczne, których nie ma w danym preparacie szczepionkowym oraz jeśli dziecko nie przechodzi aktualnie zaostrzenia alergii może zostać zaszczepione.
Źródło; https://www.facebook.com/szczepimy/photos/pb.1543574322538441.-2207520000.1440586629./1671334139762458/?type=3&theater

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Stosowanie kremu aldara
Dzień dobry. Czy można stosować maść aldara (kłykciny) na wewnętrznej stronie warg sromowych mniejszych?
gość
Ból głowy po summaded
Moja córka 5 lat, po 3-ech dawkach summaded po 5 ml na dzień, w czwartym dniu - okropny ból głowy, rano i wieczór. Ból głowy przy którym dziecko jest blade i bardzo słabe - nigdy takiej sytuacji nie mieliśmy. Paracetamol nie pomoga, bo tylko 2 godziny jest dobrze, potem znów ból powraca.
gość
Wyniki IgA oraz inne
Witam. W czwartek kolejna dawka szczepionki 6w1. Chciałam przed nią wykonać wyniki. Mały ma 10 i pół miesiąca oraz od listopada katar raz większy raz mniejszy. Wyszło podwyższone IgA 0.22 g/l. Norma 0.00-0.14. Do tego z morfologii nieznacznie podwyższone erytrocyty, hemoglobina i hematokryt oraz nieznacznie poniżej normy MCH, neutrofile. Z rozmazu krwi: gran. legmentowane 14 (norma 17-60), Limfocyty 82 (norma 20-70. Bardzo proszę o interpretację wyników.
inhalacje
Czy stosujecie inhalacje przy leczeniu infekcji u swoich dzieci? Słyszałam, że bardzo pomagają nawet przy leczeniu zwykłego kataru? Nie mam na razie inhalatora i zastanawiam się czy warto kupić.
Reklama: