Reklama:

Tiki u nastolatki (2)

Forum: Rehabilitacja dzieci

Początkująca
17-04-2012, 17:33:37

Witam. Czy ktoś z was zmagał się z tikami u swojego dziecka??? Moja córka ma 11 lat i od jakiegos czasu wystepuja u niej tiki głowy. Bylismy u neurologa i wykluczył schrzenia neurologiczne, powiedział że to raczej psychologiczna sprawa. Byłam u jednego psychologa który stwierdził ze nie ma doswiadczenia w tego typu sprawach i mam szukac kogos innego, ale gdzie??? kogo??? Córka coraz gorzej to znosi, koleżanki sie z niej śmieją, a mi serce pęka i nie śpie po nocach bo sie martwie. Co mamy robić??? Może zna ktoś specjaliste od tików w Poznaniu???? Prosze, pomóżcie. Z góry dziekuje.
gość
18-02-2015, 10:21:15

Witam Cię. Mój brat pomiędzy 2 a 3 kl. Podstawówki miał takie właśnie taki głowy. Wykonywał szybki ruch głową do tylu unosząc ja. Mama była z nim wtedy u neurologa- zdrowy. Do psychiatry nie poszła, chociaż, my podejrzewamy, że nałożył się stres szkolny i alkoholizm ojca. Tiki ustąpiły same po ok. roku. To był ciężki rok. Jeśli to trwa dłużej, szukaj wsparcia. Może poradnie pedagogiczne? Pewnie więcej tam takich dzieci niż u psychiatrów. Pozdrawiam ciepło. Juz dawno dorosła siostra juz dawno dorosłego brata.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: