Reklama:

Ugryzienie przez owada (5)

Forum: Alergie u dzieci

gość
21-07-2015, 06:46:22

Witam, mojego syna ugryzl najprawdopodobniej jakiś owad w ucho. Ucho lekko spuchło. czy można mu podać cytyryzynę w kroplach bo akurat mam ze sobą gdyż syn jest alergikiem a jesteśmy na urlopie (nad jezioerm). Nie mam wapna i lekarza pod ręką?
Początkująca
23-07-2015, 20:38:06

Nie wiem w jakim wieku jest dziecko. Cetyryzynę można podawać po ukończeniu 1 roku życia. Liczba kropli zalezy od ciężaru ciała.
Dr n. med. Katarzyna Wrotek Przez wiele lat pracowała w Klinice Chorób Wewnętrznych, Pneumonologii i Alergologii WUM , gdzie m.in. zajmowała się edukacją studentów, lekarzy i chorych.
gość
28-07-2015, 08:59:45

To akurat wiedziałem zwłaszcza, że lek został zapisany przez lekarza pediatrę. Pytanie dotyczyło czegoś innego.
Początkująca
31-07-2015, 10:31:14

Jaki owad ugryzł dziecko? Jeśli to komar, to chyba nie ma sensu podawać czegokolwiek. No, najważniejsze, że nie zaszkodzi mu to i wszystko powinno być w porządku.
gość
31-08-2015, 23:54:02

Na wszelkie ugryzienia najlepsze jest przyłożenie surowej cebuli Wypróbowalam na sobie (w ciąży) gdy lekarze i leki nic nie pomogły i na dzieciakami zdrowe, tanie i skuteczne!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: