Reklama:

ulewanie po piciu mleka (2)

Forum: Karmienie niemowląt

gość
20-09-2012, 13:30:17

jak ułozyć dziecko po wypiciu mleka, by nie zzwracała tego co wypiło. mój problem polega na tym, ze dziecku po podaniu mleka po prostu sie ono ulewa, wydaje mi sie ze daje mu prawidlowe ilosci, ale moze sie myle???
a moze zle ukladam dziecko po podaniu mleka, prosze o pomoc, niestety ulewa mu sie czesto ;/
Początkująca
21-09-2012, 15:44:32

Dzien dobry, czasem przy silnym ulewaniu wskazane jest podawanie mniejszych porcji, za to częściej. Poza tym bardzo ważne jest, aby bezwzględnie po każdym karmieniu maluchowi się odbiło. Przy ulewaniach dobrze byłoby, aby główka i klatka piersiowa dziecka znajdowała się nieco wyżej niż pozostała część ciała. Dlatego w tym celu wskazane jest włożenie pod materacyk dziecka np. zwiniętej w rulon poduszeczki. Dziecko z tendencją do ulewań zaleca się kłaść na boczku, jednak nie jest to ułożenie polecane dla większości niemowląt. Dlatego jakie ułożenie do snu będzie najlepsze akurat dla Pani malucha -najlepiej zapytać pediatry. Poza tym w przypadku nasilonego ulewania może okazać się konieczna zmiana mleka na mleko typu AR (jeśli maluch nie jest karmiony piersią).
Pani Izabela Wójcik, specjalista Serwisu dla Rodziców firmy HiPP, od wielu lat swoją wiedzą i doświadczeniem wspiera młodych rodziców udzielając porad z zakresu żywienia niemowląt i małych dzieci. Prywatnie jest mamą dwóch dziewczynek. www.hipp.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
mleko modyfikowane
Jakie mleko modyfikowane piją wasze dzieci, powoli myślę o przejściu na MM, bo niestety muszę wracać do pracy. Gdzie kupujecie mleko? Zamawiacie online czy kupujecie stacjonarnie?
Dziecko je tylko mleko
Dzien dobry, jak poradzic sobie z 17 miesiecznym dzieckiem, ktore je tylko mleko i musy owocowe? Nigdy nie interesowalo go jedzenie, nie ma absolutnie nic innego co mu smakuje, nie dziala jedzenie z nami, zadne kolorowe lyzeczki talerzyki. N'a niego naprawde nic nie dziala, sprobowalismy wszystkiego. Myslimy nad odstawieniem mleka i przeglodzeniem az zacznie jesc. Île czasu moze nie jesc takie dziecko bez zagrozenia dla zdrowia? Dziekuje
Owsiiiki
Witam mam 19 lat i tak naprawdę nie wiem skąd się one wzięły. Znalazlam je wieczorem na papierze. Wszystko jest prane i prasowane w miesiącu wiecej niż 2 razy, o higienę dbam i o czystość w domu. Wzięłam z domownikami pierwsza dawkę pyrantelum i wszystko jeszcze raz uprane, wysprzątane, poprasowane. Boje sie ich ze cale wakacje bede musiala unikać wszystkiego. Tylko że u mnie nie ma żadnych objawów, żadnego swedzenia ani nic. Nie wiem co robić. Mial ktos jeszcze tak bez objawów ? Jeszcze w krwi po lekach jest znowu wszystko dobrze. To znaczy ze pozbyłam się dorosłych osobników? W kale ich nigdy nie widzialam. Karmie tez piersia dziecko przed 6 miesiącem życia, które nie dostało leków tak jak reszta rodziny. Nie wiem juz sama jak się tego pozbyć. Jestem załamana.
gość
Co to jest(zdjęcie)?
Witam. Jest weekend, lekarzy brak a bobasowi nagle wyskoczyło coś takiego. Wyskakuje w różnych miejscach i znika. Pomożecie?
Reklama: