Reklama:

Usypianie dziecka (3)

Forum: Pielęgnacja i rozwój dziecka

gość
13-11-2015, 17:38:00

Witam Serdecznie,
potrzebuję porady w kwestii usypiania niemowlaka. Moja córka ma stwierdzone AZS. Od kiedy zaczęła źle sypiać przed świąd towarzyszący AZS śpi z nami. Po karmieniu zasypia w naszym łóżku, ja ją przenoszę do łóżeczka. Tam śpi do pierwszej pobudki i później nie chce już tam spać. Próbowałam kilka razy postać dłużej przy niej niestety nie mam tyle cierpliwości.
W ciągu dnia jest to samo.
Czy znacie jakieś metody aby dziecko ponownie polubiło swoje łóżko?
Pozdrawiam
Początkująca
03-12-2015, 12:18:35

Piszesz, że nie masz na tyle cierpliwości. Niestety w takich przypadkach cierpliwość to podstawa. Tylko od uporu rodzica będzie zależało czy dziecko nauczy się spać we własnym łóżeczku. Jeżeli nie zaczniecie już teraz to potem w wieku 2-4 lat może być jeszcze trudniej.
gość
12-12-2015, 20:29:51

Witam. Jak koleżanka napisała musisz mieć cierpliwość. Z czasem nauczy się. Moja córka także nie lubiala spac w łóżeczku bo ciagle się budziła. Sprobuj otulić ja ciepło , jeśli masz podusie jej mała i lekka połóż ja na nią tak żeby czuła ze ktoś trzyma na niej rękę. Ja swojej tak robilam i się przyzwyczaiła. Tylko uważaj nie dawaj zbyt dużej poduszki żeby dziecko na twarz nie dało sobie i najlepiej na brzusio.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: