Reklama:

uwiazany jezyczek (2)

Forum: Pielęgnacja i rozwój dziecka

Początkująca
12-11-2014, 15:57:35

Witam, chcialam sie poradzic w sparwie mojej 6 miesiecznej coreczki. Jak sie urodzila nie potrafila ssac wiec nie moglam ja karmic piersia. Lekarze powiedzieli ze jej jezyk jest "uwiazny" i dlatego nie potrafi ssac. Zasugerowali ze powinnam sie zdecyodwac na maly zabieg czyli podciecie tego wiazadelka pod jezykiem. Ja jednak stwierdzilam ze jest za mala i poweidzialam nie a corke karmie butelka. Niewiem czy dobrze zrobilam rezygnujac z tego zabiegu bo teraz sie obawiam ze moze miec ona problem z wymowa albo jeszcze cos innego. Czy ktos sie spotkal z czyms takim ? jakiekolwiek porady bede wdzieczna.
gość
17-11-2014, 22:45:18

Witam,
moj syn mial taki sam problem, jednak zdecydowalismy sie na podciecie wedzidelka jak mial 6 tygodni. "Zabieg" przeprowadzila pani laryngolog - synek poplakal doslownie 5 minut i zasnal :) niestety zaniedbalismy masaz wedzidelka po podcieciu, przez co sie ono ponownie troche skrocilo. Na szczescie obyoo sie bez kolejnego podcinania (wydaje mi sie, ze czym starsze dziecko, tym trudniej) - przez prawie 4 lata chodzilismy jednak na logopedie (od 4 do 7 roku zycia).Teraz syn nie ma problemu z wymowa.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: