Reklama:

W czym kąpać kilkulatka? (8)

Forum: Pielęgnacja i rozwój dziecka

Początkująca
19-01-2016, 17:59:58

Drogie mamy zastanawiam się w czym kąpać kilkuletnie dziecko posiadające skórę wrażliwą? Do tej pory zawsze używaliśmy emolientów, aczkolwiek chciałabym z nich zrezygnować (doradza mi to również pediatra). Polećcie jakiś dobry kosmetyk do kąpieli w wannie, który nie będzie powodować podrażnień, najlepiej jakiś nawilżający i natłuszczający skórę.
Wtajemniczona
20-01-2016, 07:15:46

moje dziecko ma bardzo wrazliwa skore i powiem szczerze ze juz tyle pieniedzy wydalam na rozne emolienty ktore niestety nie pomogly. Teraz uzywam wszystkich produktów z bialego jelenia i skora dziecka jest w super stanie. Wczesniej uzywalam mydla aleppo kupowalam na allegro,mydlo w kostce tez super bo myje chroni i nawilza. a teraz ze musialam rowniez proszek dziecku zmienic to uzywam wszystko z bialego jelenia
Początkująca
20-01-2016, 11:14:40

No właśnie mam dokładnie ten sam problem. U nas też poszła już mała fortuna na kupno emolientów, a nie czarujmy się, są one bardzo drogie. Poddałaś mi świetny pomysł z tym Białym Jeleniem :) Znam co prawda z tej firmy tylko szare mydło, ale co tam, wypróbuje i żel. Natomiast w aptece znalazłam kulki do kąpieli z olejkiem z wiesiołka dla dzieci Gal. Słyszałaś może o nich?
Wtajemniczona
22-01-2016, 07:01:26

nie slyszalam i chyba nawet bym sie bala probowac. Jest taka apteka internetowa na ktorej zamawiam z bialego jelenia proszek,plyn do plukania i mydlo do rak i do kapania. I tak np proszek 20zl,plyn 10zl,plyn do rak i kapania 6zl to masz 36 zl tyle co 1 krem emoliaten. Ja juz nie szukam i nie kombinuje,bialy jelen skutenczy i dosyc tani. ta apteka nazywa sie gemini
gość
26-01-2016, 11:09:58

Bardzo dobry, i delikatny, jest płyn do kapieli Babydream (do kupienia w rossmanie). Po kąpieli najlepiej posmarować dziecko kremem. Babydream ma bardzo dobry, krótki, skład. My używamy go u synka z keratosis pilaris skóry od urodzenia.
Początkująca
26-01-2016, 11:48:28

Dużo dobrego słyszałam o żelu Babydream. Nie wypróbowałam go wcześniej tylko dlatego, że pieluszki z tej samej firmy odparzały moje dziecko, pomimo częstej zmiany i stosowania dobrych maści przeciw odparzeniom. Może się skuszę? Póki co kupiłam te kulki Gal z wiesiołkiem. Użyliśmy ich co prawda dopiero jeden jedyny raz do kąpieli, niemniej żadne krostki nie wyskoczyły. Zobaczymy co będzie dalej :)
Początkująca
20-12-2016, 10:32:15

U nas świetnie sprawdza się emulsja do kąpieli Elodermu skóra córki jest po niej nawilżona, gładka i nie wymaga dodatkowego smarowania oliwkami czy innymi specyfikami.
gość
23-12-2016, 17:44:23

Witam,
Do pielęgnacji skóry wrażliwej zaleca się stosowanie kosmetyków, które nie podrażnią skóry dziecka. Najlepiej używać preparaty hipoalergiczne, bez parabenów i sztucznych barwników. Produkty Biały Jeleń są zatem dobrym rozwiązaniem. Emolienty o odpowiednim składzie, choć kosztowne, dobrze sprawdzają się u dzieci z wrażliwą, suchą skórą. Są także jednym z elementów terapii chorób dotyczących skóry np. atopowego zapalenia skóry.
Zachęcam do skorzystania z usługi eMedi24 oferowanej przez Medipark. www.medipark.pl/oferta/emedi24/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: