Reklama:

W jakim wieku można wykonać testy alergiczne? (5)

Forum: Alergie u dzieci

gość
14-07-2015, 09:59:00

Jestem mamą 5-letniej dziewczynki. Córka wykazuje objawy alergiczne teraz w okresie letnim. Towarzyszy jej ból głowy, świąd skóry i cały czas kicha. Czy można wykonać testy alergiczne już u 5 latka i tak samo czy mogę wykonać testy u 4 miesięcznego syna?
Początkująca
16-07-2015, 21:04:12

Testy w kierunku alergii można wykonać w każdym wieku. U córki pewnie uda się zrobić testy skórne, a u syna badanie krwi na IgE specyficzne. Proszę pamiętać, że wynik 0 nigdy nie wyklucza alergii na to co badaliśmy.
Dr n. med. Katarzyna Wrotek Przez wiele lat pracowała w Klinice Chorób Wewnętrznych, Pneumonologii i Alergologii WUM , gdzie m.in. zajmowała się edukacją studentów, lekarzy i chorych.
Początkująca
26-08-2015, 12:53:55

Dokładnie, wykonywałam [url=http://www.alergiczne.info/testy-alergiczne]testy alergiczne z krwi[/url] u swojego dziecka. Nawet nie płakała. Niestety wyszły pozytywne.
gość
20-11-2015, 18:40:47

Ja mam zamiar zrobić również testy z krwi u 7miesiecznego syna. Tylko nie mam pojęcia mam mu dawać jeść przed tym badaniem bo słyszałam że nie powinno się podawać produktów z wapniem i wit. C ?
Początkująca
26-07-2016, 14:15:39

W każdym weku, możesz zrobić testy alergiczne z krwi. Skórne niestety nie wiem, od którego roku życia można. wykonywać :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: