Reklama:

wodniaki podtwardówkowe (2)

Forum: Rehabilitacja dzieci

Początkująca
17-02-2010, 12:11:53

proszę o informacje na temat wodniaków podtwardówkowych mój wnuk ma 2 wodniaki podtwardówkowe ma 2 i pól miesiąca ma apetyt zaczyna gaworzyc odpowiada uśmiechem na uśmiech raz na dobe więcej sika tak że trzeba go calkowicie przebrac i jak polozy sie go na brzuchu nie umie dzwignąc glowy ma 41 obwód głowy waży 6 kg. miał zrobione u. z.g.głowy ma skierowanie do neurologa ale dopiero na 12marca czy może tak długo czekac czy powinnam isc prywatnie i czy jest jaki sposób leczenia tego i jaki wpływ będą miały na rozwój psyhofizyczny
gość
20-03-2011, 09:44:37

u mojego synka wykryto wodniaki podtwardówkowe jak miał 5 tyg.też nie wiedziałam co to jest i strasznie się bałam,lekarze mówili że wodniaki powinny się wchłonąć a było zupełnie inaczej one rosły.podczas którejś z wizyt u neurochirurga usłyszałam że jeżeli do miesiąca one się nie zmniejszą konieczna będzie operacja,ale naszczęście po kontrolnym badaniu tk okazało się że wodniaki zmniejszyy się opołowę dla mnie to był cud. mój synrk ma już teraz 7 lat i rozwija się prawidłowo, co pół roku mamy kontrole u neurologa i jak narazie jest wszystko ok.wodniaki pewnie dałej są w jego głowie ale nic złego nie powodują i oby tak dalej.głowa do góry, pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: