Reklama:

wyniki badania moczu dziecka-proszę o interpretację (2)

Forum: Przypadki pediatryczne

Początkująca
25-05-2009, 05:22:00

Witam,
mój syn ma 6 miesięcy,
ostatnio ma mniejszy apetyt,w przeciagu 3 tyg. przybrał na wadze jedynie 50g (średnio w ciagu miesiąca przybierał ok.800g).
Byłam u lekarza, zlecił badania krwi i moczu.
Badanie krwi jest ok. natomiast badanie moczu troche mnie niepokoi;

Barwa: żółta
przejrzystość: klarowna
ph 7.5
ciężar właściwy :1.010
białko: nieobecne
glukoza: niewykryto
bilirubina: nieobecna
uroblinogen: prawiłowy
ciała katenowe: nieobecne
azotyny: nieobecne
krew: nieobecna

mocz-osad
nabłonki plaskie: pojedyńcze w reparacie
nabłonki okrągłe: nieobecne
śluz: nieliczne pasma w peparacie
leukocyty: 4-6 w polu widzenia
erytrocyty świeże: 0-1 w polu widzenia
bakterie: nieliczne w preparacie

Proszę o inetrpretacje gdyż niepokoją mnie leukocyty oraz tak wysoki poziom ph, z czego moze to wynkać.
Dzieki
Agata
AGATA
Liderka opinii
27-05-2009, 16:34:00

Witam!
Liczba leukocytów w moczu mieści się w normie, natomiast na temat zasadowego odczynu moczu (pH>7) oraz jego przyczyn piszemy w linku:
http://www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,66,Wynik%20badania%20moczu%20-%20odczyn%20zasadowy
[addsig]
Pozdrawiam! Agnieszka Krzywicka Ekspert Medforum Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Plamica Honeha
Jestem osobą starszą mam plamice od wielu lat,mam coraz częstsze wyprysku kto może mi pomóc. Nogi są całe czerwone, występują prawie codziennie i bolą.
gość
Ob 74
Witam , mój synek 3 lata dziś odebrałam wyniki on 74 szok , nie wiem skąd taka liczba strasznie się boje . Dziecko ogólnie nie gorączkuje , słabiej je ale je , piję normalnie ... W nocy mi się wybudza jest płacz i strasznie kopie nogami ... Crp też wyszło ale nie aż taki . Wyszło dwa . Bardziej się boje o te Ob że aż takie wysokie , syn po grupie powikłania zapalenie mięśni, ale nie uszkodzone zrobiono badania . Po prostu nie chodził kilka dni bo go musiało boleć . Teraz chodzi biega ... Czy te OB może być po zapaleniu mięśni ?
Czy znasz i stosujesz 4 Lacti Baby?
Chcielibyśmy podjąć temat dotyczący suplementacji dla najmłodszych i zapytać Was o doświadczenia związane z produktem 4 Lacti Baby. Może ktoś z Was już z niego korzystał lub słyszał o nim od innych rodziców? 4 Lacti Baby to probiotyk, znany ze swojego pozytywnego wpływu na zdrowie jelitowe. Często stosowany jest w kontekście równowagi mikroflory bakteryjnej, zwłaszcza u najmłodszych. Czy ktoś z Was zauważył pozytywne efekty po zastosowaniu 4 Lacti Baby? Może poprawa trawienia u Waszych maluchów, zmniejszenie kolki czy inne korzyści? Czy może stosujecie inne produkty zamiast probiotyków? Zależy nam na wymianie doświadczeń i opinii, bo wiadomo, że wybór suplementu dla niemowlaka to odpowiedzialna decyzja. Dzielcie się swoimi historiami! Czekamy na Wasze odpowiedzi! A w międzyczasie zapraszamy do udziału w konkursie! https://forumginekologiczne.pl/wiadomosc/4-lacti-baby-wez-udzial-w-quizie-i-wygraj-atrakcyjne-nagrody/30990
gość
Stękanie wudechowe podczas snu.
Witam. Syn podczas snu stęka przy wydechu tak jagby nie mógł wypuścić powietrza. W tym czasie cały czas sie przewraca z boku na bok.
Reklama: