Reklama:

Zajęcia pozaszkolne: korzyść i przyjemność, czy nadmierne obciążenie dla dziecka (5)

Forum: Ciąża i poród

gość
08-08-2013, 08:27:29

Przeczytaj komentowany artykuł: Zajęcia pozaszkolne: korzyść i przyjemność, czy nadmierne obciążenie dla dziecka

Nie od dzisiaj wiadomo, że co za dużo to niezdrowo. Moja córka sama poprosiła mnie, abym zapisała ją na zajęcia do szkoły gotowania Little Chef. To była jej samodzielna decyzja, a ja chciałam, aby swój wolny czas spędzała w taki sposób, który przypadnie jej do gustu.
Forumowiczka
08-08-2013, 10:41:48

Przede wszystkim nie można dziecka zmuszać na siłę do zajęć, które są naszymi ambicjami.
Gdy dziecko jest czymś zainteresowane powinniśmy umożliwiać mu rozwój zainteresowań. Być może w ten sposób rozwinie swoje pasje i będzie to jego powołaniem w przyszłości.
gość
21-07-2014, 09:33:01

Dokładnie, nic na siłe....
gość
06-11-2014, 14:00:42

Jeśli nie ma tych zajęć za dużo, to korzyść i jeśli dziecko chodzi na to, co samo wybrało. Mój syn uwielbia komputery, więc dla nas wybór był oczywisty-warsztaty programowania. Pozostał jeszcze tylko wybór placówki. Zobaczyliśmy plakaty na Ursynowie dotyczące Fundacji Inteligentna Planeta, sprawdziliśmy ją i zapisaliśmy Adasia. Jest już po kilku zajęciach i cieszy się na myśl, że po zakończeniu warsztatów będzie mógł stworzyć własną grę :)
gość
31-12-2014, 22:35:50

Co do zajęć dodatkowych, to warto też pomyśleć o czymś na ferie zimowe. Można je atrakcyjnie spędzić. W naszym przypadku to akurat nasza córa wybrała zajęcia, właśnie z Inteligentnej Planty, bo ona bardzo się interesuje komputerami. To w jeden tydzień, w drugi wyjeżdżamy do dziadków.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: