Reklama:

zapalenie oskrzeli a zapalenie krtani (4)

Forum: Choroby dziecięce

gość
19-07-2017, 14:41:42

Witam, mój 4 miesięczny syn w niedzielę nad ranem zaczął kaszleć, brak gorączki, lekki katarek, wezwałam lekarza do domu, przebadał syna i stwierdził że osłuchowo jest czysty ale ma trochę powiększone węzły chłonne i jest to infekcja wirusowa, którą dziecko powinno dać radę zwalczyć samemu oraz że są małe szanse żeby zrobiła się z tego infekcja bakteryjna i był potrzebny antybiotyk. Polecił inhalacje z soli fizjologicznej oraz przepisał w razie nasilenia się kaszlu nebbud bo po mimo tego że osłuchowo czysto syn ma zapalenie oskrzeli. Wykluczył zapalenie krtani. Syn kaszle o wiele mniej jednak zaczął czasami trochę charczeć, wiec poszłam dzisiaj do przychodni, aby jeszcze raz go osłuchano. Zbadał go inny lekarz, osłuchowo nadal czysto i stwierdził że to kaszel krtaniowy wiec jest to zapalenie krtani, przepisał antybiotyk Zinnat oraz syrop Clemastinum. Wykupując receptę trochę zgupiałam bo właściwie mam dwie różne diagnozy od dwóch lekarzy. Czy faktycznie przez te trzy dni podejrzenie zapalenia oskrzeli mogło przejść w zapalenie krtani?
gość
03-09-2017, 12:46:41

Zapalenie oskrzeli samo nie znika. Pewnie dziecko bylo niedawno szczepione.
gość
03-09-2017, 12:53:43

Szczepienie rowna sie częste infekcje, problemy neurologiczne, bezdechy, choroby autoimmunologiczne, choroby nowotworowe.
gość
04-10-2017, 09:10:41

Powiem wam, że bardzo się zastanawiam nad tymi szczepieniami. Kilka lat temu córka była zaszczepiona na wszystkie obowiązkowe szczepionki. Teraz jest alergiczką, mimo iż dbaliśmy o dietę i nie jesteśmy przesadnie higieniczni. Wszystko z umiarem i z głową. U nas na kaszel najlepszy jest fosidal, który działa przeciwzapalnie. Staram się nie dopuszczać do rozwoju infekcji bo później ciężko ją zatrzymać. Krtań na całe szczęście nigdy nas nie dotyczyła.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: