Reklama:

Zapalenie płuc u malutkiego dziecka (2)

Forum: Choroby dziecięce

Początkująca
19-02-2018, 12:21:43

Witam,
Jestem mama 19-dniowego Tymka. Nasz maluch po powrocie ze szpitala do domu zaraził się infekcja wirusowa ode mnie lub od starszego rodzeństwa (dzieci zapalenie oskrzeli,ja zatok i uszu). W 10 dobie życia położyliśmy się na oddział dziecięcy. Osluchowo było nie najgorzej ale było słychać pojedyncze „Furkiotanie” zdjęcie potwierdziło diagnozę - zapalenie płuc obustronne. Z dnia na dzień Pani dr mówi ze jest coraz lepiej i ze Osluchowo niewiele już słychać ale nadal coś jest . Dziś po badaniu stwierdziła ze słychać trochę „w szczytach”. Jednak synek nadal kaszle i zmaga się z wydzielina w gardle która go dławi i drażni. Jesteśmy w szpitalu 9 dobę. Przyjmujemy dwa antybiotyki i inhalacje z soli fizjologicznej i pulmicortu.
Przyznam Ze odchodzę już od zmysłów. Lekarz nie potrafią odpowiedzieć na pytanie ile będziemy tu leżeć. Dziś powiedzieli ze porozmawiamy o tym w piątek (czyli 14 dni od kiedy się położyliśmy).
Czy są tu rodzice których maluszki chorowały na zapalenie płuc-wirusowe? Jak to było u Was?
gość
21-02-2018, 15:22:34

Takie choroby niestety tak działają... Współczuję Ci! Dziecko znajomej leżało w szpitalu trzy tygodnie, a w zasadzie nie miało prawie wcale objawów. No, ale wyleczyć to trzeba, więc trzymam kciuki, żeby się udało. Co do samego leczenia to mój synek na zapalenie oskrzeli też miał lek do inhalowania. Fajnie działał, bo już następnego dnia było trochę lepiej.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: