Reklama:

Zatkany nos u dziecka (3)

Forum: Alergie u dzieci

gość
20-07-2015, 09:54:07

Chciałabym wiedzieć jak przygotować inhalację dla dziecka, które skarży się na zatkany nos. Chodzi mi o to by nie przesadzić z olejkiem dla malucha a także jak często mogę w ciągu dnia stosować inhalację? Dziecko ma astmę, czy mu nie zaszkodzę ? Ma 5 lat, czy nie jest za mały na inhalację ?
Początkująca
20-07-2015, 17:12:58

Nie wiem jaki środek (olejek) chciałaby Pani zastosować w inhalacji. Zacznę w takim razie od końca. Wiek nie stanowi przeciwwskazania - są urządzenia zwane nebulizatorami służące do inhalowania leków i soli fizjologicznej u noworodków. Jeżeli dziecko ma astmę to olejki eteryczne mogą wywołać skurcz oskrzeli i napad duszności. Dla astmatyka najbezpieczniejsze są inhalacje z soli fizjologicznej. 2-3 razy dziennie (częstotliwość zależy od nasilenia dolegliwości).
Dr n. med. Katarzyna Wrotek Przez wiele lat pracowała w Klinice Chorób Wewnętrznych, Pneumonologii i Alergologii WUM , gdzie m.in. zajmowała się edukacją studentów, lekarzy i chorych.
Początkująca
26-08-2015, 12:50:00

A na co dziecko jest uczulone, że ma katar? Robiłaś [url=http://www.alergiczne.info/testy-alergiczne]testy alergiczne[/url]?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: