Reklama:

Źle wyleczone zapalenie oskrzeli czy astma oskrzelowa ? (2)

Forum: Alergie u dzieci

Początkująca
16-11-2015, 15:59:46

Witam mam taki problem mój prawie 3 letni syn w zeszłym roku zachorował na Nieokreślone ostre zapalenie oskrzeli. Był w szpitalu 5 dni zrobili mu rtg klatki piersiowej, badanie krwi, moczu wszystko było w porządku. W tym roku znowu to samo dostał zastrzyk z sterydu i w antybiotyku brał przez 4 dni po czym był osłuchowo czysty i miał przestać brać leki powtórzyło to się znowu w październiku jeszcze nie był do końca wyleczony bo miał mokry kaszel i teraz też to samo. Dodam że ciężko mu się zaraz oddycha i ma szmery w oskrzelach i raz mokry raz suchy kaszel a przed tymi objawami ma 3 dni katar, nie ma gorączki. Nie wiem czy może to być astma oskrzelowa czy po prostu źle wyleczone zapalenie oskrzeli. Między chorobami nie ma żadnych szmerów ani suchego kaszlu w nocy ani w dzień. Dostaje Berodual, Pulmicort, Zyrtec, Ceclor i Envil.
Proszę o pomoc.
gość
23-11-2015, 15:45:31

Witam.Przechodziłam to samo z synkiem (od 1,5 miesiąca życia do 1,6 roku). miał taki sam zestaw leków, szmery wieczny kaszel, katar, leczony na astmę i alergię.Do roku przyjął ok. 10 antybiotyków
Okazało sie,że przyczyna był katar, który powodował stan zapalny, a w nosie małemu wyszły pneumokoki i one powodowały te stany zapalne. Mały na 3 dzień miał już katar żółty
Dalej choruje, ale dzięki płukaniu nosa i jego pilnowaniu na razie jest dużo lepiej.
Proponuje zrobienie wymazu z gardła i nosa, tym bardziej jeżeli dziecko ma kontakt z innymi dziećmi.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: