Reklama:

zmiana mleka (2)

Forum: Karmienie niemowląt

gość
27-02-2013, 21:26:56

witam, mój synek jutro kończy pół roku. dotąd używaliśmy mleka Hipp Bio Comfort 1. ostatnio dostaliśmy opakowanie mleka hipp comfort. czy to mleko można mieszać ze zwykłym mlekiem hipp2, chcąc je wprowadzić?????
gość
02-03-2013, 19:24:06

Mój synek pił mleko Hipp bio comfort, gdy miał objawy nietolerancji laktozy w 3.miesiącu zycia. W 5.miesiącu wróciłam do podawania dziecku mleka Hipp combiotic(laktoza jest cukrem niezbędnym przy przyswajaniu przez organizm żelaza). Kazda zmiana mleka powinna być wprowadzana stopniowo: a więc jesli dajesz 6 miarek mleka, to pierwszego dnia daj 5miarek mleka starego i 1 nowego,drugiego dnia 2 nowego itd. i obserwuj czy dziecko dobrze je przyswaja. Mój maluch nie ma już objawów nietolerancji(tzn.kolek,nadmiernych gazów i zmian skórnych),skończył właśnie 5 miesięcy. Mleko pije 4xdziennie z dodatkiem kleiku ryżowego, poza tym wcina obiadki i deserki. Mleko następne, też pewnie Hipp bo po nim mały nie ma problemów z kupkami, wprowadzę mu dopiero, gdy dostanie kaszkę z glutenem i nie będzie uczulony.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: