Reklama:

Zmiana sztucznego pokarmu (3)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
21-11-2004, 18:51:00

Mam 2-miesięcznego synka , niestety okazało się , że mam mało pokarmua maleństwo potrzebuje go co raz wuęcej. W szpitalu dokarmiany był mlekiem modyfikowanym NAN 1 Hypoalergiczne,więc teraz również zaczęłam Antkowi podawać w/w mleko. Niestety jeżeli zrobię samo mleko nie chce mi jeść, więc dla poprawienia smaku dosypuję herbatkę z kopru włoskiego lub rumianków , wówczas jest ono słodsze.
Moje pytanie dotyczy zmiany mleka.
Czy mogę je zmienić na inne np. Bebilon,Bebiko czy inne?
Czy inne mleka różnią się smakiem, może są słodsze lub smaczniejsze?
Proszę o radę jak to zrobić i które mleko będzie lepsze , ponieważ nie jestem doświadczoną matką , bo Antoś jest moim pierwszym dzieckim, dlatego też pozwoliłam sobie skorzystać z porady Pana doktora i innych doświaczonych matek.
Kolejne moje pytanie dotyczy ciemieniuchy. Chciałabym wiedzieć czy ciemieniucha występuje również na czółku,policzku tuż przy uszku i za uszkami. Od kilku dni Tońcio ma na czółku i na policzku przy uszku szorstką twardawą plamkę , troszeczkę przypominającą ciemieniuchę lub liszaj.Smaruję to oliwką , bardzo szybko się wchłania ,schnie i znów staje się szorstkie i twarde.[addsig]
Sylwia Sochaczew
Forumowicz
21-11-2004, 22:52:00

Witam!

Co do ciemieniuchy, to więcej przeczyta Pani tutaj:
http://www.forumpediatryczne.pl/md.php?name=faq_pac&file=ep&tid=128

Ciemieniucha typowo lokalizuje się głównie na skórze owłosionej głowy. Zmiany takie jak Pani opisuje są podejrzane- jeżeli pojawiło się to stosunkowo krótko po zmianie karmienia piersią na Nan HA, to można podejrzewać tło alergiczne, ale to lekarz musi zobaczyć na własne oczy- przez internet nic więcej nie pomogę

Decyzja co do ewentualnej zmiany mleka też powinna pozostać w gestii lekarza, który obejrzy te zmiany skórne. Nan HA jest generalnie mlekiem smacznym, większość dzieci pije to mleko bardzo chętnie, ale to jest oczywiście indywidualne, w zależności od dziecka...[addsig]
Pozdrawiam! <br>Jarosław Kwiecień <br>Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu
Początkująca
21-11-2004, 23:23:00

Dziękuję bardzo za odpowiedź i pewnie jeszcze nie raz skorzystam z Pana porady.[addsig]
Sylwia Sochaczew

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: