Reklama:

butki profilaktyczne jakiej firmy? (42)

Forum: Rehabilitacja dzieci

gość
02-07-2012, 07:42:04

Witam, zastanawiam się nad zakupem bucików dla mojego maluszka, który niedawno zaczął chodzić :) Od znajomych nasłuchałam się o schorzeniach postaw u dzieci, więc chcę kupić jakieś porządne butki, cena nie gra tu roli. Na jednym forum przeczytałam opinie o obuwiu dziecięcym Memo. Cena nie jest niska, ale pisali, że jakość dobra i wygodne dla dzieciaczków. Czy ktoś kupował obuwie tej firmy? A może są jakieś inne marki bucików dla dzieci, które chronią przed schorzeniami?
Początkująca
07-08-2012, 11:01:06

Moja córeczka chodzi w obuwiu MEMO. Krzywi kolanka i zalecili mi te buty plus wkładki. Marysia nosi je raczej bez problemów, wzory tez mają całkiem fajne. Polecam
gość
03-09-2012, 11:07:05

A drogi są te buty Memo? bo własnie lekarz zalecił mi buty profilowane dla mojej małej. Nie stać mnie na drogie obuwie...:/
gość
13-09-2012, 13:23:49

Zależy na jaką kieszeń, raczej nie są tanie. Z drugiej strony lepiej zapłacić za Memo więcej i mieć pewność, że są zdrowe i pomogą, niż przepłacać za coś co jeszcze bardziej zaszkodzi dziecku:/
Komentatorka
20-09-2012, 18:23:37

Moj syn chodzi w butach z aurelki i jestem bardzo zadowolona.pozdrawiam
:)
Początkująca
05-12-2012, 08:30:38

Ja tez kupilam juz kilka par z Memo i na prawde noszą się dobrze i co wazne , odpowiednio stabilizuja stopę. Wydatek dosc spory ale warto. Jednak jesli ktos juz na prawde nie moze sobie pozwolic na zakup tych butkow to polecam kupienie przynajmniej wkladek ortopedycznych z Memo i wlozenie do zwyklych butow.
Początkująca
29-01-2013, 01:21:32

Z ty,mi bucikami bywa rożnie. Moje dziecko nosi buciki Memo - tak zlecił ortopeda, ale oprócz tego ćwiczy na gimnastyce korekcyjnej, a po domu biega boso. uważam, że obuwie jest bardzo ważne, ale nie można zapomnieć o ruchu, która ma najlepszy wpływ na rozwój dziecka:)
gość
21-02-2013, 10:09:59

bujka33 2013-01-29 02:21:32 Z ty,mi bucikami bywa rożnie. Moje dziecko nosi buciki Memo - tak zlecił ortopeda, ale oprócz tego ćwiczy na gimnastyce korekcyjnej, a po domu biega boso. uważam, że obuwie jest bardzo ważne, ale nie można zapomnieć o ruchu, która ma najlepszy wpływ na rozwój dziecka:)
Buciki Memo nam pomogły! super jest ta ścieralna podeszwa. No ale jasna nie zapominamy o ruchu, czyli dużo chodzimy na basen a maluch jeszcze na gimnastykę :)
Początkująca
21-03-2013, 08:41:56

Na stronie Memo znalazłam taką propozycję ćwiczeń korekcyjnych http://www.memoinfo.pl/site,idea,28.html . Można kupić piłki i ćwiczyć w domu :) Pozdrawiam :)
Początkująca
20-07-2013, 10:32:59

Ja gorąco polecam buciki polskich marek na sklepie www.dlastopy.pl Polecił mi ją mój lekarz i jestem bardzo zadowolona. Z tego co wiem są tam zarówno buciki profilaktyczne ale i korekcyjne dla płaskostopia i innych.
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: