Reklama:

CUKRZYCA typu 2, OTYŁOŚĆ, zła DIETA nie !! WIEDZA, tak ! (30)

Forum: Żywienie dzieci

gość
12-02-2012, 13:04:34

ZOBACZ TEŻ TO (1ES, 1GJK, 2GJK, 2ES): ♥♥♥♥♥
Biologiczna, kreatywna energia.
CHLEB TYPU KR-IRL. PODSTAWA TO; ENERGIA (ANTYCUKRZYCOWY). ***
1.TEMAT.
http://pl.netlog.com/annakwiek/blog/blogid=169358#blog
ANOTHER ARTICLES _______:
http://www.forum.izg.pl/jedzonko/odchudzanie-racjonalne-wg-irl-krakow/
http://www.instytutirl.com.pl/index6.php
Biologia, medycyna.
1.TEMAT./ + inne artykuły wg kolejności.
P. S. Przy CELIAKII nie dodajemy otrębów pszennych !!
gość
29-02-2012, 20:32:32

CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
80% ENERGII (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚĆ (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego PRODUKTU ŻYWIENIOWEGO.
CHLEB TYPU KR-IRL, MOŻNA PAKOWAĆ PRÓŻNIOWO:
Np. po 3 szt. jest on wówczas przydatny do spożycia przez PONAD 1 ROK. Energia biologiczna tj. 80% ENERGII (niskie węglowodany), na tzw. TRASY, wycieczki, dalekie wyjazdy czyli: LOGICZNA, ZDROWOTNA KONIECZNOŚĆ. Również AKCJE POMOCY HUMANITARNEJ !!
OKRUSZKI !! DLA DZIECI, DLA SPORTOWCÓW, CHORYCH (SZPITAL), OSÓB STARSZYCH (DODAJEMY DO WSZELKICH POSIŁKÓW):
Każdy CHLEB-IRL tj. upieczone MINI CHLEBKI, mielimy (mikser) uzyskując tzw. OKRUSZKI czyli produkt biologicznie wzorcowy w praktycznej do spożycia formie. Rozdrobniony chleb jest naturalnym źródłem ENERGII dla człowieka i powinien stanowić podstawowy składnik każdego posiłku/24h. Nasz organizm pozyskuje o 30% więcej energii, niż po spożyciu ugotowanego ryżu, co stanowi zwiększenie energetycznych możliwości życiowych dla wszystkich komórek organizmu, a w szczególności komórek nerwowych naszego mózgu. Układ immunologiczny otrzymuje dodatkową energię do walki z bakteriami, wirusami, także z komórkami nowotworowymi wzmacniając szanse obronne organizmu (dużo większa energia dla białych krwinek układu odpornościowego !!).
PRZEPIS ten, jest zamieszczony na stronie internetowej; ***
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/index6.php
Początkująca
14-11-2012, 09:48:18

_______________________________________________
Przy cukrzycy odżywianie: TO PUENTA! ♥♥♥♥♥
P. S. Liczy się klasyfikacja tzw.
NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU.
Szybko można uregulować sobie poziom cukru...
_______________________________________________
[url href=http://www.forumpediatryczne.pl/galeria/otyliabartys/albumy title="Przejdź do galerii użytkownika"][img hash=504b66c680b5e href=http://www.forumpediatryczne.pl/galeria/otyliabartys/pokaz/504b66c680b5e]http://static2.medforum.pl/portals/user_photos/208565/504b66c680b5e_200x200_adaptive.jpg[/img]
REALIA. http://sandrarecho.pinger.pl/m/8256460
gość
06-08-2015, 10:18:52

Polecam harmonizator od Creatos, który pomógł mi i mojemu organizmowi szybciej uporać się z ciężarem choroby i wzmocnił mój organizm.
gość
13-08-2015, 10:17:52

Jesli chodzi o cukrzycę: liczy się przede wszystkim odżywianie, systematyczność i ruch. A poza tym cukrzycy typu 2 można zapobiegać stosując ten właśnie schemat, gorzej kiedy chorujemy na cukrzycę typu 1
gość
18-09-2015, 13:30:06

Polecam przeczytac troszkę o zdrowym żywieniu dziecka http://szczepimy.com.pl/akademia-zdrowego-dziecka/niemowle-0-12-msc/zywienie/karmienie-piersia/
gość
08-10-2015, 20:56:16

WARTO I O TYM PAMIĘTAĆ, ŻE.
___________________________________________________________________________
PRZY CUKRZYCY WAŻNYM JEST, ABY DOSTOSOWAĆ ODŻYWIANIE DO TABEL Z TZW. NISKIMI WĘGLOWODANAMI:
Są to węglowodany, które po spożyciu podnoszą poziom cukru we krwi maksymalnie do 26% wzrostu, czyli nie nadwyrężają trzustki. Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych toksyn, energetyczne węglowodany wyłącznie nie przekraczające po spożyciu dozwolonej granicy; czyli 26% wzrostu. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy.
CHORUJĄC NA CUKRZYCĘ POWINNIŚMY ZATEM, REALIZOWAĆ DIETĘ:
Wg tzw. NISKICH WĘGLOWODANÓW TJ. DO 26% WZROSTU, i nie chodzi bynajmniej o ilość czy o to, że są cukry proste lub złożone. Chodzi o to, aby klasyfikować węglowodany wg wzrostu poziomu cukru jaki powodują we krwi po spożyciu. Nie uwzględniają tego wymienniki ww węglowodanowe, które pokazują wyłącznie ilości węglowodanów jako ilości, a nie uwzględniają jakości.
TABELE; DOZWOLONE ORAZ ZAKAZANE DOPEŁNIAJĄ WŁAŚCIWEJ IDENTYFIKACJI PRAWD PRZYRODNICZYCH:
Dostosowanie się do tabel zalecane i dozwolone pozwala w 2-3 dni ustabilizować poziom cukru we krwi i nie jest to trudne. (Max. 30 dni).
PAMIĘTAJMY, ŻE POZIOM CUKRU WE KRWI NIE PODNOSI ANI POWIETRZE, ANI WODA MINERALNA, LECZ ZJADANE WĘGLOWODANY:
Taki sposób odżywiania jest skuteczny i warto go zastosować od zaraz. Ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.
WAŻNE.
GLUKOZA NATURALNA; TO RYŻ, WSZYSTKIE KASZE, OWOCE, WARZYWA:
Logika myślenia, postęp i spokój. Także wypowiadanie słów, które mają merytoryczną wartość. Wskazane są produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU. ***
GLUKOZA NIENATURALNA; TO MĄKA I CUKIER:
Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. Również wypowiadanie słów, które nic nie znaczą. Jako tzw. WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU, wykluczamy ponieważ od zawsze były niezdrowe dla człowieka.
KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.
W ODŻYWIANIU PODSTAWOWYM ZAŁOŻENIEM JEST TO CO JEMY, A NIE O KTÓREJ GODZINIE I W JAKICH PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.
ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
___________________________________________________________________________
gość
25-11-2015, 22:25:00

.
______________________________________________________
Normy poziomu cukru na czczo zostały już zmienione! :lol: ♥♥♥♥♥
1945-2009: 55-116 mg/dL
od roku 2009 do dzisiaj: 55-100 mg/dL
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUT NB IRL KRAKÓW.
______________________________________________________
Początkująca
15-12-2016, 21:45:46

Wiele osób jest nieświadomych, że żyje z cukrzycą, więc ciężko mówić w takim przypadku o zdrowym odżywianiu. Czasem, gdy objawy są bardzo nasilone lub gdy już wystąpią powikłania (neuropatia itp.), nagle dociera informacja, że to może być spowodowane cukrzycą. A przecież jest wszędzie wiele artykułów, gdzie dokładnie są wyszczególnione objawy i na co warto zwracać uwagę, chociażby http://benfogamma.info/pierwsze-objawy-cukrzycy/. Jest to o tyle też pomocna strona, która mówi jasno, o przyczynach i jak się chronić przed zachorowaniem. Profilaktyka lub w przypadku zachorowania - leczenie, pozwalające utrzymywać prawidłowy poziom glukozy we krwi, minimalizuje nieprzyjemne skutki i powikłania.
Początkujący
24-02-2017, 20:11:08

Myślę, że jeśli chodzi o to, co jeść przy cukrzycy, to warto się zwrócić do profesjonalnego dietetyka http://czptychy.pl/dietetyka/ - tacy specjaliści pomagają ustalić właściwą dietę w przypadku różnych schorzeń, w tym i cukrzycy, czemu więc nie skorzystać z ich wiedzy?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: