Reklama:

dziecko nie chce jesc (35)

Forum: Żywienie dzieci

gość
25-02-2018, 18:47:12

Ja mam taki prosty sposób. Idziemy na długi spacer albo staramy się jeździć na rolkach, rowerze. Im dłużej jest na zewnątrz tym bardziej głodny się robi. Polecam każdemu. Co do probiotyków, to stosujemy je jako wzmocnienie przy infekcjach, najczęściej acidolac, ze względu na dobry skład.
gość
26-02-2018, 11:04:42

Moj syn ma dwa lata i mam straszny problem z jego nie jedzeniem...raz je raz wogole nic nie ruszy...teraz troche chorowal to trzeci dzien wogole nic do ust nie wklada...waga nam spadla i martwie sie ile to potrwa
Początkująca
26-02-2018, 17:25:38

Ja mam dwa sposoby - układanie jedzenia w jakieś wzorki typu w myszkę, biedronkę itd. zazwyczaj to skutkuje, a jak jest już bardzo źle, że długo nie chce jeść, to już robię ulubione potrawy do znudzenia, je 3 razy pod rząd to samo, ale trudno, lepiej tak, niż nic,aż w końcu mu się znudzi i sam chętnie zje coś innego.
gość
30-01-2019, 21:35:42

Treść zablokowana przez moderatora

gość
31-03-2019, 15:55:52

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Córka 2.5 roku problem z jedzeniem
Córka 2.5 roku i co jakiś czas je tylko mleko modyfikowane.Jest dzień , że zje chętnie obiad.Innego dnia cały dzień ładnie zjada.Są dni dość często kiedy chce tylko mleko modyfikowane.Co zrobić.?
gość
Niemowlak je za dużo
Hej, moje dziecko ma pół roku. Od początku karmione MM, bo ja nie mogłam karmić. Obecnie jest bardzo dużym dzieckiem. Waga i wzrost w górnych normach. Rośnie bardzo szybko. W dzień je prawidłowo (rozszerzamy też dietę). Natomiast w nocy budzi się co 2-3h i domaga się butli. Moim zdaniem je za dużo w nocy. Jak temu zaradzić? Przeczekać i nie podawać mleka? Kilku pediatrów go widziało. Stwierdzali, że jest duży ale nie widzą nic niepokojącego oraz aby dawać jeść na żądanie. Dla mnie to jest niepokojące, że jest większy od dzieci znajomych, które urodziły się wcześniej niż on...
gość
wyniki konkursu
co z wynikami konkursu karmienie niemowląt? czy zostały rozesłane maile?
gość
rozszerzanie diety
od którego miesiąca rozszerzaliście dietę u swoich dzieci?? Mały kończy 6 miesięcy i chcę zacząć rozszerzanie, myślałam na razie żeby zacząć od gotowych słoiczków np. ekologicznych Hipp bio.
Reklama: