Reklama:

Infekcje pochwy i odbytu (38)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
11-12-2015, 17:39:31

Witam! Moja córka skończyła we wrześniu 2 latka i właśnie od tego czasu zmagamy się z leczeniem jej miejsc intymnych gdyż są lekko zaczerwienione i czasami narzeka na ból waśnienie w tym miejscu. Nie ma żadnej ropy, wydzieliny ani też brzydkiego zapachu po prostu są czerwone i ją coś tam boli. Najpierw byliśmy u pediatry który skierował nas do Ginekologa dziecięcego po badaniach okazało się, że ma Biocenoze pochwy STOPIEŃ III dostała 3 maści do smarowania później po 20 dniach powtórzyliśmy badanie wyszło II/III plus zrobiłyśmy dodatkowo posiew z pochwy wyszła bakteria Streptococcus agalactiae . Za 5 dni zaczniemy leczenie bo dziecko w miedzy czasie trafiło do szpitala z jelitówką i trzeba odczekać parę dni aby podać. Czy któraś z mam miała taki sam problem ze swoją córeczką dodam, że w miedzy czasie moja córcia miała robiony mocz ogólny 2 razy wyszedł ok później jeszcze robiłyśmy posiew moczu i w posiewie wyszła bakteria enterococcus 10 do 4 dostała na to Furaginum Teva. Kał też miała robiony wyszedł ok. Martw mnie to, że lekarzę bakatelizują problem stwierdzaja, że tak mają czasami małe dzieci (mówię o zaczerwienionym miejscu wokół pochwy) i żeby Pani widziała jak mają gorzej inne dziewczynki no dobrze, to co mam to zostawić i czekać jak będzie gorzej nie rozumiem dlaczego w tych czasach tak ciężko wyleczyć małą dziewczynkę w tym miejscu?? Za 5 dni zaczniemy leczyć się Amotaksem na Streptococcus agalactiae mam nadzieję, że wreszcie to zaczerwienienie ustąpi. Proszę mamy o informację czy miały podobny problem ze swoimi dziewczynkami i czy przeszło. Prosze o informacje.
Początkujący
17-12-2015, 22:32:37

Witam!
Mam z moim dzieckiem podobny problem jak te tu opisywane, tylko chodzi o chłopaka.
Swędzenie, zaczerwienienie, biała maź z odbytu - w wymazie paciorkowiec ropny. Poprawa następuje tylko podczas brania antybiotyku, różnych maści, czopków. Po odstawieniu wszystko wraca.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam!
gość
03-01-2016, 12:49:49

My walczymy z 4 letnią córeczką od 1,5 roku. Ciągłe upławy,swędzenie,a ostatnio nawet powstrzymuje kupkę przez ok.5 dni, bo pupcia to jedna wielka rana,gdyż upławy po nocy spływają po pupci i podrażniły. Od początku bierze probiotyki i stosujemy maści pimafucort, clotrimazol,triderm .Posiew z moczu tez wykazał streptococus biogenes wiec coś w tym jest. Antybiotyki stosowane w tym czasie np. na gardło, zapalenie ucha i anginę nie pomogły. W przyszłym tygodniu idziemy na wymaz z pochwy, ale to pewnie i tak nic nie zmieni,bo byłyśmy już u trzech lekarzy i wszyscy problem bagatelizują a biedne dzieci cierpią. W ostateczności wypróbujemy kefir, ale nie sądzę, żeby to coś dało.
gość
16-03-2017, 15:18:43

Witam, nie będę się logować. Mam nadzieję że moja wypowiedź pomoże innym mamom. Moja córka Obecnie 6latka, ma takie problemy od długiego czasu, przez zaparcia brudzila majtki i dostała jakiegoś zakażenia pochwy. Ciągle jakieś rany krostki, ropa, biała skóra schodzaca i smród. Codziennie mylam ja nawet po 5 razy i zmienialam przy tym majtki. Żaden lekarz jednak się tym nie przejmował, przejdzie, to nic strasznego, zdarza się u dziewczynek. Aż w końcu objawy stały się okropne, rana na ranie, ale oczywiście żaden lekarz nie zalecił badań. Kiedy w końcu wyciagnelan skierowanie i zrobiłam badania todoszlam do tego co działa. Spróbujcie regularnie psikac te miejsca octeniseptem. U nas tylko to pomogło. Jak już rany zaczęły się goic okazało się z badania że to te streptococcus pyogenes. Idziemy po receptę na antybiotyk ale tylko zapobiegawczo, bo jakbym miała liczyć na tych konowalow to bym z dzieckiem w szpitalu wylądowała.
gość
22-03-2017, 15:14:04

U naszego 3 latka pojawiły się owsiki, przez które rozdrapał sobie całą pupę. Siebie i jego leczyliśmy Pyrantelum Medana, taką zawiesinę polecono mi w aptece. My braliśmy to zapobiegawczo, a synek wydobrzał po dwóch tygodniach. Przez ten czas codziennie zmieniałam piżamki, całą pościel, wszystko parowo wymyłam, aby to obrzydlistwo nie wróciło, i póki co jest spokój.
gość
27-03-2017, 10:31:03

Myślę,ze w takich przypadkach warto jest zastanowić się co tak naprawdę może powodować te wszystkie infekcje intymne....
Sugeruję zajrzeć sobie na stronę:
http://kandydozy.org.pl/
Jest tutaj spora dawka informacji o chorobie. Mozecie sobie poczytać o tym z jakich przyczyn mozna zachorować na grzybice pochwy oraz jakie jest najczęściej stosowane leczenie.
gość
28-06-2017, 16:40:38

Z tego co wiem jest nowy specjalny probiotyk trilac lady dedykowany dla problemów z grzybicą u kobiet
gość
30-03-2018, 20:44:26

Dla ciekawych choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: