Reklama:

Komentarze do: AZS – duży problem małego dziecka (15)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Choroby dziecięce

Początkująca
29-06-2017, 19:43:46

Treść zablokowana przez moderatora

gość
01-07-2017, 08:09:18

7 miesięczny synek ma rozległe AZS całe ciało( sucha skóra) karmiony piersią i mlekiem mody od początku –wcześniak 36,6 tydz. Był na maściach sterydowych ponad mc. Od miesiąca karmie go tylko nutramigenem (wcześniej bebilon pepti) i kaszką sinlac miał clemastin ale stwierdzili ze to nie daje się tak małemu dziecku został wprowadzony fenistil w kroplach powodował nerwowość, płacz, wysypkę teraz mamy Ketotifen dałam jeden dzien 2x 2,5 ml mały jest rozdrażniony raz się śmieje raz płacze i non stop marudzi, nie je od momentu podania leku ( na początku jadł nutramigen teraz nawet nie chce spojrzeć na niego mieszam z sinlaciem), skóra bardzo się pogorszyła wysypy sucha czerwona. Nie wiem co robić. Testy alergiczne zrobiłam Ig E 52. Białka jaja 1 - Orzech 2.
Początkująca
27-07-2017, 08:35:07

a nie lepiej udać się do specjalisty w twojej okolicy niech obejrzy bobaska
gość
25-06-2019, 13:54:18

Lepiej konsultować takie rzeczy z lekarzem.
gość
12-08-2019, 16:07:14

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zgrubienie na piersi u 12 latki
Witam, u mojej 12 letniej Córki zauważyłam na lewej piersi zgrubienie, Córka mówi że przy dotyku ją boli. Dodam że jeszcze nie zaczęła dojrzewać piersi jej nie rosną.Jedna miers ma zupełnie płaska a w drugiej widoczne jest to zgrubienie. Chciałam się poradzić bo trochę mnie to niepokoi. Możliwe że właśnie zaczynają jej rosnąć piersi. Ale Myślę żeby udać się do pediatry. Będę wdzięczna że wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam
gość
Plamica Honeha
Jestem osobą starszą mam plamice od wielu lat,mam coraz częstsze wyprysku kto może mi pomóc. Nogi są całe czerwone, występują prawie codziennie i bolą.
inhalacje
Czy stosujecie inhalacje przy leczeniu infekcji u swoich dzieci? Słyszałam, że bardzo pomagają nawet przy leczeniu zwykłego kataru? Nie mam na razie inhalatora i zastanawiam się czy warto kupić.
Czy znasz i stosujesz 4 Lacti Baby?
Wybór suplementu dla niemowlaka to odpowiedzialna decyzja. Czy macie doświadczenie z produktem 4 Lacti Baby. Może ktoś z Was już z niego korzystał lub słyszał o nim od innych rodziców? 4 Lacti Baby to probiotyk, znany ze swojego pozytywnego wpływu na zdrowie jelitowe, który może być stosowany do pierwszych dni życia. Probiotyk ten jest często stosowany w kontekście równowagi mikroflory bakteryjnej, zwłaszcza u najmłodszych. Jakie cechy powodują, że chętnie sięgacie po dany probiotyk dla dziecka? Czekamy na Wasze odpowiedzi! W międzyczasie weź udział w quizie i wygraj atrakcyjne nagrody! Weź udział w quizie i wygraj atrakcyjne nagrody!
Reklama: