Reklama:

Komentarze do: Przeziębienie u dzieci (61)

Forum: Choroby dziecięce

gość
20-01-2015, 08:44:58

Przeczytaj komentowaną treść: Przeziębienie u dzieci

Wycierania nosa dzieci powinno uczyć się od małego, ważne aby reagować na przeziębienie natychmiastowo tak aby się nie rozwijało, herbata z cytryną i miodem, miód dodajemy do przestudzonego napoju aby nie stracił właściwości, ja stosuję syrop z apteki Sampelin gdyż skoncentrowane skłdaniki bzu czarnego i pelargonii afrykańskiej skutecznie eliminują objawy przeziębienia i skracają czas trwania infekcji.
gość
24-01-2015, 19:45:58

Ciekawe porady, mam nadzieję, że prędko mi się nie przydadzą, odpukać synek mało choruje, od małego go hartuję, pije tran, w zimie też acidolac bierze i jak na razie jest dobrze :)
gość
06-02-2015, 09:58:57

U nas ostatnio przy przeziębieniu najbardziej dał się we znaki paskudny mokry kaszel, który nie przechodził. Dopiero na drugiej wizycie lekarz nam przepisał przeciwzapalny fosidal i w końcu też poradziliśmy sobie z kaszlem. Ale bałam się, że skończy się antybiotykiem.
Początkująca
20-02-2015, 16:48:11

u mnie też się sprawdził fosidal, mała miała w ferie temperaturę i zaczęła się infekcja i kaszel, tradycyjnie na weekendzie nie było lekarza więc jej kupiliśmy coś nowego w aptece i podziałało. Babeczka powiedziała, zę on jest przeciwzapalny. Tak jej się po nim zaczęło odrywać że nie trzeba było dużo pleców opukiwać. Teraz jej podaje bioaron c dla wzmocnienia.
gość
21-02-2015, 20:43:00

u nas była bardzo wysoka gorączka i nic więcej. Przez dwa dni podawaliśmy ibufen bo zawiera ibuprofen i szybko obniża temperaturę u dzieciaków i nic nawet kichnięcia. A na 3 dzień pojechaliśmy do lekarza a tam angina jak się patrzy.
gość
23-02-2015, 13:58:01

Też nam lekarz przepisał ten fosidal jak ostatno córka była przeziębiona, bo powiedział, że ma działanie przeciwzapalne i będzie hamował chorobę, a nie tylko łagodził kaszel. No i rzeczywiście szybko mała się wykurowała.
gość
31-03-2015, 14:26:14

Właśnie synek mi się rozchorował i słyszę, że zaczyna bardzo nieładnie kasłać. Od jakiego wieku jest ten fosidal, bo chętnie bym coś skutecznego mu dała, żeby leczyło, a nie tylko łagodziło objawy choroby.
gość
05-05-2015, 10:42:23

a próbowałaś domowych metod na kaszel ?
gość
05-05-2015, 19:15:54

Trzeba też czytać co jest w składzie różnych syropów na kaszel głównie te dla maluszków bo niektóre zawierają kodeinę wraz z dextrometorfanem a to nie jest nic dobrego dla dzieci do 12rż Wysoki poziom morfiny we krwi może wywołać efekty toksyczne :/
gość
06-05-2015, 07:43:01

kaszel suchy jest strasznie męczący dla dziecka dlatego ja zawsze wole szybko reagować i podawać syrop, zeby ulzyć Martynce, ale nie wiedzialam, ze te syropki niosą takie niebezpieczenstwo

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: