Reklama:

Kozie mleko (120)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
24-07-2017, 10:36:59

Mojemu dziecku nie sluzy mleko kozie. Dostal po nim silnych zaparc, przez ktore mial problemy ze zrobieniem siku (siku robil z ogromnym wysilkiem i czuc je bylo zastanym moczem). Skonczylo sie szpitalem. Prawie rok czasu walczylam aby mogl sie normalnie wyprozniac (oczywiscie wrocilismy do mm). Nadal nie jest tak jak przed piciem mleka koziego - kazde zjedzenie przez niego ryzu powoduje zatwardzenie na 2-3 dni (niestety jedzenia w zlobku nie da sie zmienic, ani zlobka).
gość
17-10-2017, 13:29:18

U nas własnie tak było - mały nie tolerował mleka krowiego, wiec musieliśmy przerzucic się na kozie. Na pierwszy ogień poszło Holle i juz tak przy nim zostaliśmy bo fajnie się przyjęło, mały nie ulewał, kupki miał w normie, dlatego jak ktoś nie wie, od czego zacząć, to polecam Holle własnie.
gość
24-01-2018, 20:54:56

Witam jak podajecie dzieciom przed ukonczeniem roku mleko prosto od kozy? Świeże czy przegotowane? Czy je rozcienczacie?
gość
29-01-2018, 21:30:49

Moje dziecko koziego mleka nie przełknie, u nas głównie idą roślinne. Robię mu okresowe badania i jak o tej pory wszystko jest w normie. Zero problemów. Co do probiotyków, to i jak korzystam z ich działania. Stosujemy apteczny acidolac, ponieważ ma odpowiednią ilość bakterii w składzie i szybciej zadziała.
Początkująca
20-02-2018, 09:06:21

Ja sama nienawidzę mleka koziego, ale to może dlatego, że dopiero niedawno miałam okazję go spróbować i już mam za bardzo wyrobione smaki.
Ale syn mojej siostry nie mógł pić mleka krowiego, bardzo mu nie służyło. I zdecydowali się mu podawać właśnie mleko kozie (rozcieńczone z wodą, żeby smak był delikatniejszy) i taka opcja u niego przeszła bez problemów... Teraz nie ma nic przeciwko produktom właśnie z takiego mleka. A zwykłego nadal nie może, więc zrezygnowali z niego niemal w zupełności.
gość
25-04-2018, 03:17:38

ja też małemu tylko kozie podaję i to nie ze względu na alergie, jak większośc mam, tylko dlatego, ze synkowi to bardziej smakuje. po krowim nie miał wysypki, brzuszek też w normie, ale kiedy podałam mu w ramach urozmaicenia kozie - zajadał się nim niesłychanie i potem do krowiego już nie chcial wrócic;) podajemy Holle.
gość
22-07-2018, 23:11:28

Mleko kozie w formie mleka modyfikowanego możesz spokojnie podać. Naturalne dopiero po 12 miesiącu. Dobre mleko jest z Holle. Możesz też podawać kaszki Caprima z kozim mlekiem są dostępne od 4 miesiąca.
gość
23-07-2018, 21:36:54

Cytuje : Mleko kozie oraz jego przetwory sprzyjają uczulonym na mleko krowie. Co prawda zawierają kazeinę, ale jej poziom jest niższy o ok. 8% w porównaniu do produktów z mleka krowiego. Posiadają w swoim składzie białka pozbawione frakcji globulin odpowiedzialnych za reakcje uczuleniowe. Kryją w sobie niewielką ilość laktozy, co szczególnie ważne jest dla diabetyków. Stanowi bogate źródło oligosacharydów, czyli probiotyków, które docierając do jelita grubego, stają się pożywką dla naturalnej flory bakteryjnej.
Uważam że warto sięgnąć po produkty z mlekiem kozim. Zapytaj przede wszystkim lekarza bo u małych dzieci każda zmiana mleka to też obciążenie dla brzuszka. Ja polecam, córka na mleku Holle plus kaszki Caprima
gość
06-09-2018, 12:38:59

Ja polecam mleko modyfikowane capricare oraz kaszki na bazie mleka koziego caprima. u nas sprawdziły się świetnie. bardzo dobry skład, zero alergii. oczywiście wprowadzaj powoli !
gość
23-03-2019, 17:41:13

My dopiero eksperymentujemy z mlekiem kozim. Początkowo był bunt i nie było mowy nawet o spróbowaniu, teraz jest lepiej. Czasami wprowadzam jeszcze acidolac, żeby uzupełniać florę bakteryjna jelit. To ważne, żeby dbać o prebiotyki.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: