Reklama:

mięczak zakaźny u dzicka-jak prawidłowo leczyć?proszę o pomoc! (35)

Forum: Przypadki pediatryczne

gość
17-10-2018, 18:55:28

Nie wiem gdzie zaraziło się moje dziecko mięczakiem zakaźnym, być może na basenie bo do przedszkola nie chodzi. Farmaceuta poradził nam Solphadermol. Dwa razy dziennie smarowałam tym płynem. Skóra wokół krostek, po kilku dniach nieco się zaczerwieniła i zaczęły wysychać. Aplikacja nie boli, a po kliku tygodniach nie został nawet ślad na skórze.
gość
15-01-2019, 13:23:11

Perhydrol, czyli 30%towa woda utleniona. Dopiero to zaczyna działać. A płyn Solphadermol to można sobie stosować na trzy mięczaki, a nie na 50. 2 ml kosztuje 22 zł, jest to roztwór wodorotlenku potasu (5%), gdzie 1 kg KOH kosztuje 5 zł. Z tego można zrobić 100 litrów takiego roztworu. To zdzierstwo i manipulacja ludźmi!
gość
19-02-2020, 16:30:35

Dzień dobry,

nasza corka zlapala mieczaka jak miala roczek. W szczycie wirusa miała ok 50 zmian na ciele, na szczeście najwyżej na poziomie brzucha, zmiany nie pojawiły się na rękach ani na twarzy.

Nie smarowaliśmy niczym skoro to wirus. Trwało to niestety 2 lata, ale stopniowo organizm sobie radził bez brania jakichkolwiek specyfikow, kolejne zmiany znikały. Od 5 miesięcy, wraz z ustąpieniem ostatniej, brak jakichkolwiek zmian na ciele.
gdyby ktoś miał pytania rachjmt@gmail.com
powodzenia!
gość
18-02-2021, 12:40:55

Ja aktualnie borykam się z tym problemem :(
gość
14-07-2021, 21:40:03

Gość 2018-08-18 09:45:46
Pomogła maść i mydło CONZEROL.
Nie jest to tanie ale wydaje mi się, że warto.
Kupiłem mniejszą tańszą tubkę i jeszcze sporo maści mi zostało.
Witam.Czy to maść Conzerol Plus za 277zł?
Mięczaki już po tygodniu stosowania zaczęły się stawać w moim odczuciu miększe i szybciej "przekwitały" (tzn. chyba organizm szybciej zaczął sobie z nimi radzić).
Rzadko piszę na forach ale chciałem się podzielić doświadczeniem z moim dzieckiem, które ma atopowe zapalenie skóry i mięczaki. Wklejam ten komentarz na kilku forach, bo lekarze nie mają świadomości o jej istnieniu. Ja sam ją znalazłem w necie szukając panicznie informacji o leczeniu, gdy ilość mięczaków zaczęła szykbo się zwiększać na ciele mojej córki.
Zdecydowanie polecam!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: