Reklama:

najlepsza rehabiltacja (14)

Forum: Rehabilitacja dzieci

gość
23-03-2013, 18:02:14

najlepsza rehabilitacja da dzieci, niemowląt i wcześniaków.
www.rehabililtacjadzieci.eu
Vojta, Bobah, kinesiotaping, wielowymiarowa terapia stóp
Początkująca
18-11-2013, 13:28:06

Rehabilitacja musi być realizowana pod okiem wyspecjalizowanych specjalistów i przy użyciu odpowiedniego sprzętu do tego celu. Zawsze w takich przypadkach dane miejsce trzeba odpowiednio sprawdzić. W każdej miejscowości będą lepsze i gorsze ośrodki i to zarówno prywatne jak i publiczne.
Początkujący
09-04-2014, 13:54:33

zgadzam sie z uzytkownikiem andreasw110@o2.pl.
gość
21-07-2014, 09:52:02

Moje osobiste i najlepsze jak dotąd doświadczenia związane z rehabilitacją mojego synka, który ma min. przykurcze mięśni wyniosłam z Centrum Rehabilitacyjnego Norman w Koszalinie. Ośrodek organizuje turnusy 14 i 28 dniowe z wykorzystaniem takich terapii jak PNF , Metoda NDT-Bobath,Terapia manualna i Kinesiotaping. Z rehabilitacji mogą skorzystać dzieci od 2 roku życia jak i dorośli ( górnej granicy niema)
gość
23-07-2014, 14:07:22

Wątek "Najlepsza rehabilitacja" NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO!
Każde dziecko będzie inaczej reagowało na dany rodzaj terapii. To jest na prawdę wielkie szczęście jeżeli za pierwszym razem trafi się na odpowiednią metodę leczenia.
Wielu rodziców dzieci piszących po forach internetowych daje jednoznacznie do zrozumienia, że było już na kilku turnusach rehabilitacyjnych i nie są zadowoleni z efektów terapii, a dopiero po jakimś czasie trafiają na taki, co efekty.
Także i to jest ciężkie do sprawdzenia, czy właśnie ten dany turnus przyniósł takie efekty, czy może efekty te są wynikiem kilku wcześniejszych turnusów, a teraz zaowocowały.
Ja sama borykałam się z takim problemem i byłam w 3 ośrodkach, ale nie takich, gdzie płaci się 1500 zł za turnus tylko 10 tyś za miesiąc. Nie chciałam oszczędzać na terapii, a te tanie wydawały mi się beznadzieje. One chyba są dla osób, które chcą odpocząć, albo jechać na wakacje z dzieckiem niepełnosprawnym, które przy okazji może w jakiś tam sposób skorzystać.
Jeżeli chodzi o naprawdę specjalistyczną terapię to są ośrodki takie jak 12 dębów, Zabajka oraz Centrum Norman. Ja byłam w tym ostatnim. Tzn. trafiłam tam po turnusach w innych 2 ośrodkach, których nazwy nie wymienię bo jeszcze mnie oskarżą o oczernianie.
Z czystym sumieniem mogę polecić. Terapia bardzo zindywidualizowana i wspomagana oryginalnym Pająkiem przyniosła zdumiewające efekty.
Tak tak krótko celem wyjaśnienia tego co błądzi w mojej głowie. Papatki i czymajcie się cieplutko.
gość
04-09-2014, 05:51:27

W ubiegłą sobotę wróciliśmy z kolejnego już turnusu rehabilitacyjnego w Ośrodku Norman w Koszalinie. Jak zwykle wujkowie-terapeuci wykazywali swój profesjonalizm w pracy z małymi pacjentami, dzięki któremu dzieciaki czuły się bezpieczne podczas zajęć. Niejednokrotnie musieli sprostać wyzwaniom, jakie dawał im np. mój synek, który uwielbia odgrywać różne role, przy czym musi się odpowiednio ucharakteryzować i tego samego oczekiwał również od terapeutów. Ci rewelacyjne sprostali wymaganiom młodego pirata i w atmosferze poszukiwania skarbów i morskich podróży rewelacyjnie mijały kolejne godziny ćwiczeń bez buntu i grymaszenia.
Turnusy mogą być stacjonarne albo ambulatoryjne, czyli można korzystać z samej terapii bez noclegów. Zajęcia z wykorzystaniem urządzenia pająk oraz fizjoterapii są zindywidualizowane i dostosowane do potrzeb każdego pacjenta. Ośrodek pomaga swoim pacjentom w pozyskiwaniu środków na sfinansowanie terapii poprzez sprzedaż obrazów, o czym można poczytać na ich stronie. Teraz właściciel wprowadził też system lojalnościowy, dzięki któremu jest możliwość uzyskania 3% rabatu. My z synkiem po raz pierwszy przyjechaliśmy do Koszalina jak miał 2,5 roku a postępy jakie robi i atmosfera panująca w ośrodku sprawiają, że co roku z Dolnego Śląska przemierzamy setki kilometrów i z wielką radością przyjeżdżamy tam na rehabilitację, bo naprawdę warto (a Bartek ma teraz 10,5 roku). Przy okazji z racji zmiany klimatu ładujemy swoje akumulatory na dalsze zmagania dnia codziennego, po skończonej terapii jeździmy nad najpiękniejsze polskie morze aby najodować się, by potem nie chorować :) Wszystkim (dużym i małym, bo dorośli pacjenci również korzystają z rehabilitacji w Ośrodku Norman) bardzo polecam!
Agnieszka, mama Bartka z wodogłowiem, przepukliną mózgową, epi
gość
04-10-2014, 13:49:17

W jaki sposób można uzyskać ten rabat? Czy ktoś mógłby dać namiary na Centrum Norman, abym mogła osobiście się z nimi skontaktować?
gość
06-10-2014, 08:24:50

Najprościej napisać do nich przez stronę internetową http://www.normanrehabilitation.com
Pozdrawiam
Początkujący
15-10-2014, 15:47:30

W Toruniu jest bardzo dobry ośrodek rehabilitacyjny na Łyskowskiego.Polecam.
Czy możecie coś powiedzieć o firmie [url=http://szambo.go3.pl]EKO-TRANSspj[/url]? Korzystał ktoś?
gość
08-11-2014, 13:31:47

Myślę, że jest wiele dobrych ośrodków rehabilitacyjnych. My korzystaliśmy z rehabilitacji w centrum Novamed w Brodnicy. Mają fajną młodą kadrę, robią głównie PNF i Bobath, mają też kombinezony Therasuit. Wiem że robią też turnusy 2 tygodniowe ale nie korzystałam więc trudno mi powiedzieć jak to wygląda. Ale widać, że włożyli dużo kasy w sprzęt + ośrodek jest nowiutki nad samym jeziorem więc wydaje się że powinno być dobrze. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: