Wątek "Najlepsza rehabilitacja" NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO!
Każde dziecko będzie inaczej reagowało na dany rodzaj terapii. To jest na prawdę wielkie szczęście jeżeli za pierwszym razem trafi się na odpowiednią metodę leczenia.
Wielu rodziców dzieci piszących po forach internetowych daje jednoznacznie do zrozumienia, że było już na kilku turnusach rehabilitacyjnych i nie są zadowoleni z efektów terapii, a dopiero po jakimś czasie trafiają na taki, co efekty.
Także i to jest ciężkie do sprawdzenia, czy właśnie ten dany turnus przyniósł takie efekty, czy może efekty te są wynikiem kilku wcześniejszych turnusów, a teraz zaowocowały.
Ja sama borykałam się z takim problemem i byłam w 3 ośrodkach, ale nie takich, gdzie płaci się 1500 zł za turnus tylko 10 tyś za miesiąc. Nie chciałam oszczędzać na terapii, a te tanie wydawały mi się beznadzieje. One chyba są dla osób, które chcą odpocząć, albo jechać na wakacje z dzieckiem niepełnosprawnym, które przy okazji może w jakiś tam sposób skorzystać.
Jeżeli chodzi o naprawdę specjalistyczną terapię to są ośrodki takie jak 12 dębów, Zabajka oraz Centrum Norman. Ja byłam w tym ostatnim. Tzn. trafiłam tam po turnusach w innych 2 ośrodkach, których nazwy nie wymienię bo jeszcze mnie oskarżą o oczernianie.
Z czystym sumieniem mogę polecić. Terapia bardzo zindywidualizowana i wspomagana oryginalnym Pająkiem przyniosła zdumiewające efekty.
Tak tak krótko celem wyjaśnienia tego co błądzi w mojej głowie. Papatki i czymajcie się cieplutko.