Reklama:

Nerwica u niemowlaka? (14)

Forum: Choroby dziecięce

gość
09-02-2018, 22:08:31

Droga Autorko - daj znac prosze jak jest teraz z dzidziusiem, cos lepiej? Czytajac ten post czytam jakby o moim dzieciatku, pozdrawiam
gość
04-05-2018, 23:28:12

Witam, również jestem bardzo ciekawa jak ma się teraz dzieciaczek autorki ponieważ mój synek ma 11miesiecy i od samego urodzenia mamy takie problemy. Z każdym dniem mam nadzieję że to w końcu minie. Chciałabym aby w końcu mój synek zaczął się cieszyć z życia i poznawania nowego.
gość
07-05-2018, 18:37:39

witam, postanowiłam napisać post gdyż sama zmagałam się z takimi objawami u mojej córeczki. Nie poddałam się i byłam u kilku lekarzy pediatrów, ostatni stwierdził że może to być nietolerancja laktozy/ przelaktozowanie- kazał podawać z każdym karmieniem delicol a mi jako matce karmiącej piersią dietę bezmleczną (koza i krowa) i po 8-9 dniach do kontroli. W przypadku bóli brzuszka, wzdęć / kolek kazał zastosować kateter Windi- poczytajcie mamusie o tym- miałam wątpliwości ale to nam bardzo pomogło. Co do delicolu to nie pomógł. Na kontroli u pediatry pani doktor kazała zrobić badanie moczu, skierowała nas do laryngologa (córeczka od ok 4 tygodnia życia dostała takiego dziwnego furczącego kataru, który nie leciał z nosa ale było słychać że coś jej tam siedzi) oraz na USG GER oraz USG jamy brzusznej. Zrobiliśmy wszystkie wyniki i okazało się że malutka ma refluks ukryty (nie ulewała na zewnątrz tylko pokarm cofa się jej do noska i dlatego płakała)....Teraz podajemy jej syrop Gastrotuss baby po każdym karmieniu i jest duża poprawa. Mam dla Was mamusie radę: jeżeli wasze dziecko płacze, ma sen płytki (wybudza się po 15 minutach i krzyczy, robi się czerwone, jest niespokojne, nie chce pić mleczka, dziwnie wygina się w rożek to najprawdopodobniej są objawy refluksu ukrytego... Szukajcie dobrego pediatry i nie wierzcie lekarzowi, który wam powie że dziecko ma prawo mieć kolki... musicie znaleźć dobrego lekarza bo sama widzę teraz po moim dziecku że jest dużo spokojniejsza lepiej śpi, a wiadomo że jak dziecko spokojne to i mama szczęśliwsza... gdyby ktoś miał pytania to piszcie postaram się odpowiedzieć pozdrawiam Weronka
gość
10-09-2019, 20:05:49

Gość 2018-05-07 20:37:39
witam, postanowiłam napisać post gdyż sama zmagałam się z takimi objawami u mojej córeczki. Nie poddałam się i byłam u kilku lekarzy pediatrów, ostatni stwierdził że może to być nietolerancja laktozy/ przelaktozowanie- kazał podawać z każdym karmieniem delicol a mi jako matce karmiącej piersią dietę bezmleczną (koza i krowa) i po 8-9 dniach do kontroli. W przypadku bóli brzuszka, wzdęć / kolek kazał zastosować kateter Windi- poczytajcie mamusie o tym- miałam wątpliwości ale to nam bardzo pomogło. Co do delicolu to nie pomógł. Na kontroli u pediatry pani doktor kazała zrobić badanie moczu, skierowała nas do laryngologa (córeczka od ok 4 tygodnia życia dostała takiego dziwnego furczącego kataru, który nie leciał z nosa ale było słychać że coś jej tam siedzi) oraz na USG GER oraz USG jamy brzusznej. Zrobiliśmy wszystkie wyniki i okazało się że malutka ma refluks ukryty (nie ulewała na zewnątrz tylko pokarm cofa się jej do noska i dlatego płakała)....Teraz podajemy jej syrop Gastrotuss baby po każdym karmieniu i jest duża poprawa. Mam dla Was mamusie radę: jeżeli wasze dziecko płacze, ma sen płytki (wybudza się po 15 minutach i krzyczy, robi się czerwone, jest niespokojne, nie chce pić mleczka, dziwnie wygina się w rożek to najprawdopodobniej są objawy refluksu ukrytego... Szukajcie dobrego pediatry i nie wierzcie lekarzowi, który wam powie że dziecko ma prawo mieć kolki... musicie znaleźć dobrego lekarza bo sama widzę teraz po moim dziecku że jest dużo spokojniejsza lepiej śpi, a wiadomo że jak dziecko spokojne to i mama szczęśliwsza... gdyby ktoś miał pytania to piszcie postaram się odpowiedzieć pozdrawiam Weronka
Cześć, u mojego syna te same objawy. Czy Syrop pomógł Twojemu dziecku?? Czy może trzeba czekać az dziecko wyrośnie z tego?
Nie mam już sily...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Jak skutecznie zapobiegać atopowemu zapaleniu skóry u dziecka?
Cześć Forumowicze! Jakie praktyki i strategie stosujecie, aby zadbać o mikroflorę Waszych dzieci? Czy macie jakieś sprawdzone metody lub strategie, które pomagają w zapobieganiu atopowego zapalenia skóry u waszych dzieci? Czego należ unikać w diecie dziecka, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia AZS u dzieci. 4 Lacti Baby zawiera 5 mld żywych kultur bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) w dziennej porcji 5 kropli, zawieszonych w oleju kukurydzianym, które są skuteczne w zapobieganiu atopowemu zapaleniu skóry. Weź udział w quizie i wygraj atrakcyjne nagrody!
gość
Klacid
Mój syn (7lat), poręcza zażywania Klacidu miał straszne bóle brzucha . Najbardziej nasiliły się jakoś w 5-6 dobie. Antybiotyk postawił Go na nogi dosłownie w ciągu 2 dni , natomiast teraz walczymy z bólami brzucha , próbując znaleźć przyczynę . Wszystko zaczęło się kiedy dostał Klacid na anginę . Uważajcie , to mocny antybiotyk , warto skonsultować się odrazu z pediatrą jak tylko pojawią się jakiekolwiek skutki uboczne .
Jak dbać o mikroflorę dziecka?
Cześć Forumowicze! Jakie praktyki i strategie stosujecie, aby zadbać o mikroflorę Waszych dzieci? Czy stosujecie jakieś suplementy probiotyczne dla Waszych dzieci? Jeśli tak, jakie są Wasze ulubione produkty, a może macie jakieś sprawdzone domowe sposoby na wprowadzenie korzystnych bakterii do diety dziecka? Chętnie posłuchamy Waszych doświadczeń i pomysłów na pielęgnowanie zdrowej mikroflory u najmłodszych. Podzielcie się swoimi praktykami! Poznaj 4 Lacti Baby, probiotyk bezpieczny dla noworodków i wcześniaków dostępny w postaci łatwych do podania kropli. Przypominamy, że nadal możecie wziąć udział w Quizie i wygrać ciekawe nagrody :-) https://forumginekologiczne.pl/wiadomosc/4-lacti-baby-wez-udzial-w-quizie-i-wygraj-atrakcyjne-nagrody/30990
gość
Pneumocystoza - grzybicze zapalenie płuc
Witajcie. Córka (3 miesiące) w połowie kwietnia trafiła do szpitala z powodu nasilającego się kaszlu i bezskutecznego leczenia inhalacjami. Diagnoza.. Pneumocystoza. Badania USG płuc nic nie wykazało a na RTG pokazały się niewielkie zmiany zapalne. Spędziliśmy w szpitalu 10 dni z czego 3 dni czekaliśmy na wynik badania w kierunku pneumocystozy. Sam antybiotyk (Biseptol) córka przyjmowała przez 7 dni droga dożylna na kolejne 14 dni dostaliśmy zalecenia przyjmowania go doustnie w domu. Już podczas wyjścia ze szpitala kaszel ustąpił niemal że calkowicie. Jednak na 3 dni przed zakończeniem antybiotykoterapii kaszel powrócił. Nie jest on tak silny jak początkowo jednak jestem zaniepokojona. Byłam z córką u pediatry który ją osłuchał i stwierdził że zmian odsłuchowych nie słyszy i może to być albo odrywanie się tzw. resztek tej choroby, kaszel związany z refluksem lub jakaś infekcja. Dodam jeszcze że przy kaszlu córka strasznie się ślini i robi się charakterystyczną piana w buzi i tak samo było kiedy przyjmowaliśmy się na oddział pediatryczny. Czy ten nawrót kaszlu jest możliwy po przyjęciu antybiotyku? Czy jest się czym martwić?
Reklama: