Reklama:

Nowe zalecenia dotyczące podawania witaminy K u noworodków i niemowląt (12)

Forum: Żywienie dzieci

gość
11-07-2015, 00:56:23

Pytałem o tą witaminę Mame, Tate, Dziadka, Babcie i wszyscy nawet ja nie dostałem żadnego zastrzyku z witaminy k a teraz totalny strach ! musi być, trzeba dać, wczoraj urodziła mi się córeczka oczywiście dostała tą witaminę ponieważ nie miałem pojęcia że takie coś jest podawane ! oczywiście zablokowałem lekarza i położną żeby nie wstrzykiwali bo nie wiem co to, zaczęli nam tłumaczyć pokazali pudełko z firmą i ulotkę po czym z żoną zgodziliśmy się, w prawdzie była to presja bo na świecie już była nasza księżniczka i nie można było tego przeanalizować tak na trzeźwo że tak powiem...Eh co oni wyprawiają z tymi lekami totalny absurd !!!
gość
16-10-2015, 19:30:43

Gość 2015-04-12 10:55:42
Jasne, lekarze za każdą wypisaną wit K lub D lecą na Majorkę, a Ci co latami prowadzą badania medyczne po prostu nie mają co z pieniędzmi robić. Bzdura! Natura, naturą, ale spójrzcie na statystyki jaka jest przeżywalność noworodków teraz, a np 100 lat temu? Jak długo ludzie żyją teraz a kiedyś. Kiedyś w wieku 50-60 lat ludzie byli już u kresu życia. I mówcie sobie co chcecie, ale odpowiada za to rozwój medycyny i praca wielu mądrych głów, którzy latami siedzą w laboratoriach, szpitalach, nad papierami analizując, badając, tworząc wytyczne... Niestety natura też czasami nas zabija... A medycyna próbuje nas ratować:)
Kiedys 1 dziecko na 1000 mialo autyzm teraz 1 na 80. Wszystko dzieki fantastycznym szczepionka! Kiedys bylo kilka teraz kilkadziesiac w ciagu 3 lat! wiekszosc ludzi jest jak kury zezra wszystko co im rzuca

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: