Reklama:

Pieluchy, nietrzymanie moczu i stolca u nastolatków. (17)

Forum: Pielęgnacja i rozwój dziecka

gość
13-02-2022, 17:16:25

Siemka mam 15 lat i chodzę do 8 klasy i na zajęcia z karate, piłki i siatkówki i się troszeczkę moczę w dzień i w nocy czasami zdążę do toalety czasami nie i nie mówiłem jeszcze nikomu i nie wiem jak to powiedzieć rodzicom, znajomym nie chce nosić żadnych wkładek czy majtek chłonnych na wszelki wypadek z jelitami wypatrzyłem pieluchy z pasem biodrowym Tena Flex Maxi te najchłonniejsze bo jak już to chciałbym coś w co mógłbym sikać jak bym nie miał czasu na toalety czy nie byłoby w pobliżu czy wogule by mi się nie chciało iść do łazienki np. ja często skręcam kostki i mam gipsie tak to miałem kaczkę i nie wygodnie mi było słyszałem że Tena Flex są chłonne i cienkie (jak ktoś wie jaką maxi ma chłonność w mililitrach to niech napisze) tylko jak się na wf czy na zajęciach sportowych przebierać żeby znajomi nie zobaczyli pieluchy, niewiem jak o tym powiedzieć rodzicom i znajomym, na pieluchy jestem przygotowany jak widać, i czy takie pieluchy dla dzieci marki pampers są bardziej chłonne od najchłonniejszych pieluch Tena i Seni z góry dzięki za pomoc.
Jak ktoś wi jak dane pieluchy maja chłonność w mililitrach to niech napisze:
Najchłonniejsze marki pampers
Seni Super Quadro
Seni Super Trio
Seni Optima Trio (Quadro chyba nie ma jak są to piszcie)
Tena Flex Maxi
Tena Maxi (te pieluchy z rzepami na noc)
Z góry dzięki za pomoc.
P.S.
Czasami żeby nie było widać że popuszczam wkładam z przodu wkładkę z papieru albo waty, nie wiem czy to dobry pomysł piszcie.
gość
13-02-2022, 17:26:05

Chciałbym też dodać że mam też częstomocz sikam 10 - 15 razy na dobę a zdarza się dzień raz na ruski rok że chodzę pięć razy do toalety na oddanie moczu i czasami biegunka
gość
13-02-2022, 18:20:35

I jaką chłonność mają najchlonniejsze Seni Kids i pieluchy tetrowe oczywiście w mililitrach
gość
13-02-2022, 23:31:19

I jak używać pieluch na basenie, jak mają być dyskretne i jak mam się przebierać na wf czy innych zajęciach sportowych
gość
13-02-2022, 23:34:46

Proszę o szybką pomoc żeby problem się nie pogłębił i żebym się dużo neimoczyl zanim powiem rodzicom o zacznę nosić pieluchy na większe moczenie raczej wata nie pomoże
gość
14-02-2022, 15:19:06

I czy to prawda że od stosowania pampersów dla dziecię tych małych jeśli są dla mnie dobre przestaje rosnąć siusiak bo widziałem wpis na wątku moczenie się u 13 latki i tam było napisane że komuś siostra zakładała dziecinne pampersy marki pampers chyba 6 i przez to ma małego siusiaka że ma 16 lat a siusiaka ma jak by miał 7 lat
gość
14-02-2022, 15:39:17

I już chyba ostatnie pytanie czy sikanie w pieluchę takie kiedy poprostu mi się zachce i będę miał trochę w pęcherzu to może wywołać większe nietrzymanie moczu/całkowity brak kontroli zależy mi na pieluchach z pasem biodrowym bo z 2 chciałbym chodzić do łazienki czy np w szkole żeby mieć sucha pieluchę na wszelkie wypadki
gość
14-02-2022, 22:54:52

Pomóżcie plis bo się boje że jutro czy po jutrze zdarzy mi się większy wypadek, wata mnie nie ochroni łóżko będzie mokre i nie będę wiedział co powiedzieć już dzisiaj miałem bardziej mokro między nogami pod kroczem niż zazwyczaj proszę o szybką pomoc I się boje że jak będę w kościele może mi się zdarzyć większy wypadek bo dużo moje i mam częstomocz albo na zajęciach sportowych ale by był wstyd ten problem mnie wyłączy ☹️
gość
14-02-2022, 22:56:22

Gość 2022-02-14 16:39:17
I już chyba ostatnie pytanie czy sikanie w pieluchę takie kiedy poprostu mi się zachce i będę miał trochę w pęcherzu to może wywołać większe nietrzymanie moczu/całkowity brak kontroli zależy mi na pieluchach z pasem biodrowym bo z 2 chciałbym chodzić do łazienki czy np w szkole żeby mieć sucha pieluchę na wszelkie wypadki
A wiem że majtki chłonne są niedobre na wszelki wypadek do dwójki i są mało chłonne bardzo dyskretne ale mało zabezpieczające
gość
15-02-2022, 11:34:37

Pomóżcie dzisiaj była mała plamka na łóżku naszczęście przykryłem kołdrą i że pije samą wodę to mcoz był przeźroczysty i nie śmierdział naszczęście

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Skolioza 12 latka, ugniatanie międzyżebrowe
Witam, mojej córce zdiagnozowano skoliozę. Dotychczas miała rehabilitację związaną z nadmiernymi przykurczami, co przyczyniło się do skrzywienia bioder i w dalszej kolejności poszedł kręgosłup. Ćwiczymy regularnie, i przykurcze ustąpiły. Na skoliozę zalecono nam ugniatać po dwie minuty, po obu stronach, na wysokości sutka między żebrami, dwa razy i dwa razy dziennie. Jak nazywa się ta metoda? Czy ona coś daje? Czy można zrobić ją źle? Czy jest bezpieczna? W jaki sposób ma to pomóc?
gość
3 miesięczne niemowlę - problem ze snem i inne
Witam, zacznę od tego, że nasz synek właśnie skończy 3 miesiące. Od urodzenia można by go zaliczyć do tych dzieci "trudniejszych", bardziej płaczliwych nie śpiących w ogóle w dzień. Poród zakończony cc, 10 na 10 punktów. Tu zaczynają się problemy. Mały w drugiej dobie dostał antybiotyk i pobyt w szpitalu przeciągnął się do 10 dni. Po wyjściu do domu problemy z jedzeniem, ze spaniem w dzień. Po miesiącu przeszliśmy na butelkę. Mały wyginał się w połowie butelki, a pod koniec zaczynał płakać. Jeździliśmy po różnych pediatrach otrzymując zagęszczacze do mleka, mleka ar, bebilon pepti. Dopiero gastrolog zlecił nam spróbować z Neocate + konsultacja neurologiczna. Neurolog stwierdził, ze wszystko jest ok + zlecił badania krwi, EEG, USG przezciemiączkowe, badania wyszły ok. Zmiana mleka na Neocate w naszym widzeniu spowodowała poprawę w taki sposób, że mały przestał płakać i prężyć się podczas jedzenia (w tym samym czasie zmieniliśmy pozycję karmienia z ręki na leżenie małego plecami na kolanach). Było trochę lepiej, ale mały nadal za dużo w dzień nie spał. W nocy zdarzyło mu się kilka razy przespać od 20:00 do 6:00. 3 tygodnie temu mały dostał kataru, katar utrzymywał się dwa tygodnie. W tym czasie gorzej spał w nocy, zaczął wstawać na pierwsze jedzenie o 4:00. Po 2 tygodniach katar ucichł, ale mały zrobił się dużo bardziej niespokojny niż przed wizytą u gastrologa. Zrobiliśmy mu badania krwi z crp i ob, badania moczu. Wszystko ok. Ostatecznie wybraliśmy się do pediatry, który stwierdził ostre zapalenie uszu ... (mały nie gorączkował, nie zauważyliśmy nic oprócz częstszego wstawania w nocy, zresztą przed zmianą mleka miał podobnie). Wizyta u laryngologa potwierdziła uszy ... Hm, chyba rozpisałem w miarę dokładnie jak wygląda sytuacja. A teraz to co mnie niepokoi... Mały zasypia o 20:00 do godziny 1:00 ma spokojny sen. Od 1:00 do 3:00 zaczyna się tragedia, rzuca się głową z lewej na prawą i spowrotem (od urodzenia śpi na brzuchu). Wstanie zjeść, odkładamy go i dzieje się to samo do kolejnej pobudki. W tym czasie ma zamknięte oczy... Kolejna może nie związana z przypadkiem sprawa. Mały ma 3 miesiące a praktycznie nie trzyma sam główki będąc plecami do nas na rękach, opada mu do przodu. Kilka dni temu byliśmy u fizjoterapeuty i stwierdził, że ma zmniejszone napięcie mięśniowe w niektórych partiach, a w niektórych zwiększone i zlecił ćwieczenia. Nie wiem czy te wszystkie objawy się jakoś ze sobą kleją, ale nie wiemy już co robić. Za tydzień kolejna wizyta u gastologa, myślimy o ponownym udaniu się do neurologa. Wydaje nam się, że z każdym dniem jest coraz gorzej :(
Niejadek
Hej! Mam problem z moim dzieckiem, je bardzo mało, przede wszystkim nie lubi ryb.
Aparat ortodontyczny dla dziecka
Witajcie. Mój syn boryka się z poważną wadą zgryzu, dlatego pilnie poszukuję sprawdzonego ortodonty. Koleżanka zapewniła mnie, że w Corten Medic doprowadzą jego zęby do porządku i pomogą w wyborze aparatu. Ponoć oferują szeroki wybór aparatów ortodontycznych i przeprowadzają wnikliwą konsultację przed rozpoczęciem leczenia. Moglibyście podzielić się ze mną waszym doświadczeniem?
Reklama: