Reklama:

Probiotyk jako profilaktyka powikłań po antybiotykoterapii (14)

Forum: Profilaktyka i szczepienia

gość
26-04-2010, 12:34:16

Przeczytaj komentowany artykuł: Probiotyk jako profilaktyka powikłań po antybiotykoterapii

Probiotyk to żadna ekstrawagancja, to konieczność. Organizm jest tak wyjałowiony przez antybiotyki, że potrzebuje dawki bakterii probiotycznych które przywrócą naturalną florę bakteryjną. ja zawsze dbam żeby moje maleństwo łykało multilac kiedy juz jest skazany na antybiotyk. Unikamy dzięki temu niepotrzebnych komplikacji - biegunek i tych innych równie nieprzyjemnych spraw
Początkująca
11-11-2010, 18:37:40

Zdecydowanie przy antybiotykach niezbędne są probiotyki. Z dzieckiem raz miałam problem i potem lekrza dawał nam acidolac junior. Szczerze mówiąc nie wiem, czemu przy poprzednim antybiotyku tego nie dostałam. Lekarze powinni mieć obowiązek dawania tych probiotyków osłonowo…
gość
28-06-2012, 22:22:09

ja odkąd pamiętam w całej rodzinie przy antybiotyku stosuję lactoral bakterie kwasu mlekowego nie miałam problemów żołądkowych przy jego stosowaniu, zanim zaczęłam niestety zdarzały się czasem lekarze zapominają o osłonie, mimo wszystko ja pamiętam
gość
23-05-2013, 11:52:17

warto stosować probiotyki, my używamy acidolac. Bardzo dobrze sprawdza się przy biegunce, jako osłona dla żołądka przy antybiotyku.
gość
25-05-2013, 18:46:58

Zawsze w swojej domowej apteczce mam probiotyki, przy antybiotykach obowiązkowo podaję je dzieciom, lubią te w formie misio tabletek.
gość
26-05-2013, 10:01:10

właśnie te misio tabletki to ratunek dla dziecka które nie lubi syropów czy zawiesin a podać coś na osłonę trzeba, dobrze to wymyślili
gość
27-05-2013, 16:34:58

A które to probiotyki są w postaci tych misio tabletek?
gość
14-06-2013, 19:50:54

acidolac junior to te misio tabletki, są od 3-go roku życia, moje dziecko bardzo lubi, łatwo podać nie trzeba specjalnie namawiać ;)
gość
19-04-2015, 14:29:44

Ja podaję Coloflor Junior, jest w postaci tabletek do ssania, fajna alternatywa dla dzieciakow, ktore nie lubia zawiesin. moje córy go uwielbiają, coloflor ma jeżynowy smak, próbowałam - bardzo smaczne :))))
gość
04-03-2016, 10:09:11

Nie wyobrażam sobie podawać antybiotyku bez osłony na żołądek. Multilac baby dziecku podaję i wiem, że nie będzie np. biegunek.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: