Reklama:

Skaleczenia (23)

Forum: Pielęgnacja i rozwój dziecka

gość
18-05-2011, 13:49:44

Mój 7 letni syn jest bardzo aktywnym dzieckiem i wolny czas spędza z dziećmi na podwórku. Często wraca cały podrapany w siniakach lub strupach. A to grał w piłkę i się przewrócił, biegał po krzakach i zahaczył nogą o krzew i się zadrapał, a to jechał na rowerze i potłukł kolano. Nie zabronię mu wychodzenia z dziećmi na podwórko, uczę go jak ma dbać o siebie, zakładam ochraniacze, no ale to nie zawsze pomaga. Co stosować na zadrapania i strupy, aby nie było blizn i szybciej się goiło ? Na prawdę mam z tym problem
Początkująca
19-05-2011, 16:17:28

Wychowując dziecko nie jesteśmy w stanie uniknąć takich sytuacji. Na różnego rodzaju stłuczenia i obrzęk możemy zastosować Altacet oraz zwykłą sodę oczyszczoną. Niewielkie blizny po zadrapaniach, stłuczeniach na pewno same się wygoją wraz z wzrostem dziecka, natomiast na większe blizny możemy zastosować Cepan .Zadrapania pozostawić zwłaszcza nie zdrapywać strupów, ponieważ wtedy pozostaną blizny. Syn jest coraz starszy, dlatego niebawem będzie bardziej uważny i ostrożny.
Agnieszka Boratyńska Położna Szpital Specjalistyczny Św.Zofii w Warszawie. Patronem porad jest producent Alantanu i Alantan Plus oraz linni dermo kosmetyków alantandermoline
gość
20-05-2011, 09:04:11

dziękuję za odpowiedź, syn właśnie ma na nodze kilka blizn bo zdrapał sobie strupy, czy mogę na to stosować maść cebulową, ponoć pomaga?
Początkująca
21-05-2011, 19:03:19

Niestety nie słyszałam o tej maści
Agnieszka Boratyńska Położna Szpital Specjalistyczny Św.Zofii w Warszawie. Patronem porad jest producent Alantanu i Alantan Plus oraz linni dermo kosmetyków alantandermoline
Początkujący
07-03-2014, 08:15:43

zdecydowanie polecam żel curiosin. niezastąpiony przy skaleczeniach i otarciach.
gość
30-04-2014, 17:43:59

Curiosin się sprawdza przy uszkodzeniach skóry, dużo szybciej się goi.
gość
30-04-2014, 18:32:22

Tak, sama używam tego żelu na różne swoje przypadłości i mogę potwierdzić, jest bardzo skuteczny.
Początkująca
22-05-2014, 20:20:11

my również stosujemy żel curiosin. bardzo fajnie przyśpiesza gojenie ran dzięki zawartemu w nim kwasu hialuronowego.
gość
19-06-2014, 10:08:58

To bardzo ważny składnik, jeśli zależy nam na szybkim zagojeniu skaleczenia. Pomaga w odbudowie naskórka bardzo dobrze.
gość
24-06-2014, 19:03:51

Dokładnie, jeśli chcemy zagojenia rany to musimy zadbać o ten składnik. Ja polecam curiosin, bo u mnie działa rewelacyjnie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: