Reklama:

spuchniete, czerwone stopki u trzymies.... - wyniki badan! (24)

Forum: Przypadki pediatryczne

gość
26-05-2022, 12:29:20

Też mam taki problem z synkiem, czy ktoś ma odpowiedź?
gość
12-06-2022, 21:49:22

U nas na szczęście skończyło się z dnia na dzień po 2mies… niestety najprawdopodobniej przyczyna było przejście covida …
gość
20-11-2022, 23:48:36

Witam.
Dwulatek przeraźliwie płacze i nie chce się uspokoić. Gdy zasnął stópki lekko opuchnięte i w czerwonych plamach. Prawie od zawsze wybudza się z płaczem uskarżając się ała ała. Teraz sądzę, że mogły być to stopy gdyż je podkurcza i prostuje jak przy kolkach.
Jego tata.ma łuszczycę, czy to może być związek ze stópkami?
gość
28-12-2022, 16:06:35

Czy już wiadomo co to było?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Kinaza kreatynowa, CK, izoenzym MB.
Witam, w maju ubiegłego roku gdy córka miała 3 miesiące trafiłyśmy do szpitala z zapaleniem płuc, w badaniach krwi podwyższone Alat, Aspat do kontroli w poradni. Pediatra w sierpniu zleciła zbadanie CK przez utrzymujące się enzymy wątrobowe, CK wyszło ponad normę. Od sierpnia tamtego roku kinaza urosła do 400 - 480, CKMb - 40.3, Alat, Aspat w normie. Córka przebadana przez dwóch kardiologów, neurologa, za tydzień kolejny neurolog, pediatra rozkłada ręce.. internet przeszukany. Czy któryś rodzic spotkał się z takimi wynikami u dziecka i ostatecznie lekarze postawili diagnozę?
gość
Pneumocystoza - grzybicze zapalenie płuc
Witajcie. Córka (3 miesiące) w połowie kwietnia trafiła do szpitala z powodu nasilającego się kaszlu i bezskutecznego leczenia inhalacjami. Diagnoza.. Pneumocystoza. Badania USG płuc nic nie wykazało a na RTG pokazały się niewielkie zmiany zapalne. Spędziliśmy w szpitalu 10 dni z czego 3 dni czekaliśmy na wynik badania w kierunku pneumocystozy. Sam antybiotyk (Biseptol) córka przyjmowała przez 7 dni droga dożylna na kolejne 14 dni dostaliśmy zalecenia przyjmowania go doustnie w domu. Już podczas wyjścia ze szpitala kaszel ustąpił niemal że calkowicie. Jednak na 3 dni przed zakończeniem antybiotykoterapii kaszel powrócił. Nie jest on tak silny jak początkowo jednak jestem zaniepokojona. Byłam z córką u pediatry który ją osłuchał i stwierdził że zmian odsłuchowych nie słyszy i może to być albo odrywanie się tzw. resztek tej choroby, kaszel związany z refluksem lub jakaś infekcja. Dodam jeszcze że przy kaszlu córka strasznie się ślini i robi się charakterystyczną piana w buzi i tak samo było kiedy przyjmowaliśmy się na oddział pediatryczny. Czy ten nawrót kaszlu jest możliwy po przyjęciu antybiotyku? Czy jest się czym martwić?
gość
Zgrubienie na piersi u 12 latki
Witam, u mojej 12 letniej Córki zauważyłam na lewej piersi zgrubienie, Córka mówi że przy dotyku ją boli. Dodam że jeszcze nie zaczęła dojrzewać piersi jej nie rosną.Jedna miers ma zupełnie płaska a w drugiej widoczne jest to zgrubienie. Chciałam się poradzić bo trochę mnie to niepokoi. Możliwe że właśnie zaczynają jej rosnąć piersi. Ale Myślę żeby udać się do pediatry. Będę wdzięczna że wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam
gość
Plamica Honeha
Jestem osobą starszą mam plamice od wielu lat,mam coraz częstsze wyprysku kto może mi pomóc. Nogi są całe czerwone, występują prawie codziennie i bolą.
Reklama: