Reklama:

wybudza sie z placzem (16)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
26-04-2005, 13:11:00

Mamy, moze ktoras z Was ma podobny problem. Moja corcia (3,5 m-ca) sypia w ciagu dnia po 30 - 40 min. I nie niepokoiloby mnie to gdyby nie fakt, ze mala wybudza sie z placzem. Pierwsze co robi to otwiera buzie i krzyczy, pozniej dopiero otwiera oczka. Dodam, ze zasypia w wozeczku a w domu nie jest glosno. Podobnie dzieje sie tez na spacerze. Po 45 min Marysia wybudza sie z placzem.
W nocy jest ok. A rano gdy sie budzi to nawet sama potrafi polezec w lozeczku i gaworzyc do siebie.
Macie jakies doswiadczenia? Pozdrawiam, Mama Marysi

Początkująca
28-04-2005, 20:00:00

Moj ponad 4 miesieczny synek tez tak lubi....cos mu sie przysnilo.....w madrej literaturze wyczytalam, ze szuka sobie bodzcow , ktorych brakuje w otoczeniu! Najlepiej jak najszybciej dzidziulka utulkac i wtedy moze nawet i spac dalej!!! Pozdrawiam i zycze powodzenia......
Bajabaja
gość
28-04-2005, 21:04:00

Mój synek też budził się zawsze z płaczem i trwało to długo bo gdzieś tak do roku. Od zawsze nie lubił spać - w ciągui dnia łapał tylko półgodzinne drzemki, w nocy sypiał kiepsko - najchętniej przy piersi. Nie znalezłam przyczyn. Myślę, że po prostu wyrósł.
Wcześniej próbowałam szukać przyczyn w traumatycznym przeżyciu jakim był dla niego pobyt w inkubatorze (miał zółtaczkę fizjologiczną). Bardzo płakał i rzucał się gdy tylko był w nim umieszczany. Do tego te okularki - on gdy się budził musiał krzyczeć, bo oczka mógł otworzyć dopiero jak po zdjęciu ochronnych okularków. Czy wasze dzieci też były naświetlane w inkubatorach?
Życzę cierpliwości. Pozdrawiam.
Początkująca
29-04-2005, 10:16:00

Moja córcia natomiast zasypia z płaczem tzn. zawsze przed spaniem musi sobie trochę pomarudzic i pobuczec- jak ja to nazywam bez tego nie uśnie.W dzien spi krótko gora pół godzinnki za to często po 1,5-2 godz czuwaniu jest już zmeczona i chce spac ale chyba ma problemy z zaśnięciem dlatego tak marudzi.W nocy śpi pięknnie zasypia około 21 i śpi do 7 rano,na spacerkach też potrafi przespac 3 godziny ale w domu nie zdażyło jej się tyle przespac w ciągu dnia . Zastanawia mnie dlaczego na powietrzu śpi jak suseł a w domu jak zając .Nazywam ją podwórkowym dzieckiem. Córeczka ma 3 msc.ale i tak jestem zadowolona bo gdy była noworodkiem bardzo często zdażało jej się wogóle nie spac w dzień pózniej wieczorem były 2-3 godz płaczu nie do ukojenia i juz spała do rana. Mnie też zastanawia dlaczego tak wiele małych dzieci ma problemy ze snem?
kaja
Początkująca
01-05-2005, 18:56:00

Widzę, że większość mam ma ten" problem". Moja córcia ma 7 m-cy i też najczęściej w ciągu dnia budzi się z płaczem, a rano jest spokojna. Za to w nocy miewa chyba złe sny bo czasem płacze nawet przez sen. Prawdę powiedziawszy nie sądzę żeby to był problem bo właściwie jak dziecko ma nam powiedzieć, że już nie śpi?
ada
gość
02-05-2005, 06:35:00

Moja córcia ma prawie 5 miesięcy i czasami też budziła się i popłakiwała. Okazuje się, że niektórzy wymyślili już nawet "pomoc komercyjną". Amerykanie nazywają to "com***r" - kawałek (30X30) materiału z główką zwierzątka. Mama powinna z tym spać w pierwszy dzień po urodzeniu. Potem dziecko ma na zawsze zapach swojej mamy przy sobie. Ja często w ciagu dnia okrywam moją córkę moim szlafrokiem albo nawet koszulą nocną - to ją uspokaja. Może dlatego, że węch to obok słuchu pierwszy zmysł prawidłowo rozwinięty juz od dnia narodzin
Początkująca
11-05-2005, 13:12:00

moja corka ma juz 13 miesiecy i nadal kiepsko sypia. zastanawiam sie czy nie udac sie do psychologa dzieciecego aby cos zaradzil. bo wyglada na to,ze moja corka bardzo przezywa, to co sie wydarzy w ciagu dnia. potrafi smiac sie glosno przez sen, klaskac, wymachiwac rekami, w skutek czego sie budzi. i to zawsze z placzem. wszystko zaczelo sie tak mniej wiecej od 4 miesiaca zycia, wtedy tez zaczely jej zabki wychodzic. wiec nie wiem z czym powiazac te nocne przebudzenia u mojej corki???
Początkująca
06-06-2005, 08:44:00

moja małą też na początku budziła się z płaczem wystarczy poprzytulać i już jest dobrze. czasami zbyt częsta zmiana otoczenia lub za dużo gości powoduje płacz maleństwa. od kiedy ograniczyliśmy wyprawy i wprowadziliśmy (prawie)stałe pory karmienia i kąpania uspokoiło się
gość
17-06-2014, 19:25:47

mój synek - 3msce- przed zasnieciem bardzo czesto marudzi, pomrukuje, mruży oczka. wtedy usupiam go na bujaczku przykrywajac ulubionym mieciutkim kocykiem i najczesciej po ok 2 min juz spi. w nocy nigdy nie mial problemu ze spaniem - zasypia teraz miedzy 18 a 20 i śpi z przerwami na karmienie do 6. natomiast w ostatnim tygodniu również zauważyłam ze zaczal sie wybudzac z pojekiwaniem/placzem co wczesniej nie mialo miejsca. Jak pojekuje w czasie snu daje mu smoczka i zazwyczaj spi dalej - drzemki ma od 40 do 1,5h co ok 1,5-2h. Martwia mnie te pojekiwania bo wiadomo ze ma to zwiazek z jego ukladem nerwowym... Podejrzewam tez ze moga one wynikac z problemow jelitowych - mam na mysli brak kupki bo ostatnio wypróżnia sie co 3 dni i zazwyczaj tego 3dnia wystepuja tez problemy ze snem...teraz tez obudzil sie z placzem - na ostry placz pomaga... suszarka :) odciaga uwage maluszka i 'wytraca' z placzu mozna wtedy czyms szybko zaciekawic i juz po smutku, am jezeli płacze bo go coś boli to staram sie zacisnac zeby zabawic i przeczekac :/
gość
23-08-2017, 08:57:41

Czy ma Pani odpowiedź dlaczego tak córka robiła,bo moja zachowuje się dokładnie tak samo, proszę o odpowiedź.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wyniki IgA oraz inne
Witam. W czwartek kolejna dawka szczepionki 6w1. Chciałam przed nią wykonać wyniki. Mały ma 10 i pół miesiąca oraz od listopada katar raz większy raz mniejszy. Wyszło podwyższone IgA 0.22 g/l. Norma 0.00-0.14. Do tego z morfologii nieznacznie podwyższone erytrocyty, hemoglobina i hematokryt oraz nieznacznie poniżej normy MCH, neutrofile. Z rozmazu krwi: gran. legmentowane 14 (norma 17-60), Limfocyty 82 (norma 20-70. Bardzo proszę o interpretację wyników.
gość
Bakteria w moczu
Witam, Czy ktoś się spotkał z bakteria Citrobacter koseri? Wyszło ono u noworodka ma 3,5 tygodnia. Badanie ogólne wyszło w porządku oprócz obecności bakterii. Leukocyty w normie. Czy konieczne będzie leczenie antybiotykiem w szpitalu?
gość
Pasożyty
Witam mam do państwa pytanie gdyż pojawiła się u jednego domownika glista ludzka cała rodzina dostała przepisany zentel oprócz 4 letniego dziecka które najpierw musi zrobić badania kału i moje pytanie brzmi czy jest sens brania leku szybciej niż dziecko czy trzeba jeszcze poczekać aż będą wyniki badań i wtedy dopiero wszyscy mają wziasc zentel czy nie ma do rzeczy różnica 7 dni ?
gość
Stosowanie kremu aldara
Dzień dobry. Czy można stosować maść aldara (kłykciny) na wewnętrznej stronie warg sromowych mniejszych?
Reklama: