Reklama:

Długi katar (15)

Forum: Katar i nieżyt nosa

gość
05-06-2018, 08:38:48

Gościu z maja, jeśli alergia się potwierdzi, pomyśl o odczulaniu. Sama brałam ten sam lek, mając alergię, ponieważ skutecznie pokonywał skutki mojej alergii. Starałam się również oczyszczać nos i brać prysznic, zaraz po przyjściu do domu, żeby zmyć pyłki.
gość
08-06-2018, 18:42:45

Ja na uciążliwy katar stosuję aquamer sensitive u mojego synka i pomaga odetkać nosek i ułatwia oddychanie. To sól morska o bardzo delikatnym nawilżającym działaniu.
Początkujący
19-07-2018, 14:03:17

Nasze dziecko ma katar, ale na tle alergicznym i mało, który preparat okazuje się skuteczny.
gość
31-07-2018, 08:37:57

Jeśli katar ciągle wraca i męczy to warto zrobić testy na alergię. U nas eliminacja produktów mlecznych pomogła odśluzować organizm. Teraz, w sezonie pylenia, wystarcza podać alertec i po sprawie. Nie ma już nieustannego kataru i kaszlu.
gość
31-08-2018, 11:28:55

Osobiście najgorzej przechodzę okres wiosenny, kiedy wszystko pyli. Każdy kolejny miesiąc jest lepszy i pozwala mi normalnie funkcjonować. Natomiast kwiecień i maj to miesiące z lekami, takimi jak wspomniany allertec. Kiedyś miałam inny lek, ale powiem wam, że tak mi się chciało po nim spać, że nie potrafiłam przesiedzieć osiem godzin w pracy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ból brzucha ciągły u 6-latki
Dzień dobry Córka od ponad roku skarży się na ból brzucha. Dwukrotnie w odstępie 10 m-cy miała USG, które nic nie wykazało. W 08.2023 wyszła obniżona hemoglobina. Od września bierze żelazo Ferum, wit B, Wit C, Sanprobi IBS, kwas foliowy. Jest pod opieką hematologa. Obecnie wyniki w normie. W 10.2023 we krwi były przeciwciała p. gliscie ludzkiej, dostawala Vermox. W 02.2024 wynik w normie, dodatkowo na toksykaryze wynik ujemny. Tabletki typu nospa lub ibuprofen, ciepły termofor nie działa w opinii dziecka. Jeżeli jest zajęta zabawa, to się nie skarży, ale w innych przypadkach boli ją od przebudzenia, do zaśnięcia. Zdarzało się że przychodziła w nocy, zbudzona bólem. Chodzi do przedszkola. Ma apetyt, normalny stolec - ciemny z uwagi na żelazo. Do por. Gastroenterologicznej dziecięcej czeka się się ok 7 m-cy. Jak pomóc, co jeszcze zbadać? Pediatra proponuje wizytę u psychologa...
gość
Pneumocystoza - grzybicze zapalenie płuc
Witajcie. Córka (3 miesiące) w połowie kwietnia trafiła do szpitala z powodu nasilającego się kaszlu i bezskutecznego leczenia inhalacjami. Diagnoza.. Pneumocystoza. Badania USG płuc nic nie wykazało a na RTG pokazały się niewielkie zmiany zapalne. Spędziliśmy w szpitalu 10 dni z czego 3 dni czekaliśmy na wynik badania w kierunku pneumocystozy. Sam antybiotyk (Biseptol) córka przyjmowała przez 7 dni droga dożylna na kolejne 14 dni dostaliśmy zalecenia przyjmowania go doustnie w domu. Już podczas wyjścia ze szpitala kaszel ustąpił niemal że calkowicie. Jednak na 3 dni przed zakończeniem antybiotykoterapii kaszel powrócił. Nie jest on tak silny jak początkowo jednak jestem zaniepokojona. Byłam z córką u pediatry który ją osłuchał i stwierdził że zmian odsłuchowych nie słyszy i może to być albo odrywanie się tzw. resztek tej choroby, kaszel związany z refluksem lub jakaś infekcja. Dodam jeszcze że przy kaszlu córka strasznie się ślini i robi się charakterystyczną piana w buzi i tak samo było kiedy przyjmowaliśmy się na oddział pediatryczny. Czy ten nawrót kaszlu jest możliwy po przyjęciu antybiotyku? Czy jest się czym martwić?
gość
Przedwczesne dojrzewanie
Moja córka dostała miesiączkę w wieku 10 lat i 9 miesięcy. Wzrost obecnie 143 cm. Jesteśmy pod opieką endokrynologa ze względu na przedwczesne dojrzewanie płciowe. Wiek kostny przyspieszony o 2 lata. Pani doktor nie chciała hamować dojrzewania pomimo słabego wzrastania, liczyła , że córka urośnie i miesiączka nie nadejdzie tak szybko. Boje się że nie urośnie już więcej. Czy ktoś miał taki przypadek?
gość
Ob 74
Witam , mój synek 3 lata dziś odebrałam wyniki on 74 szok , nie wiem skąd taka liczba strasznie się boje . Dziecko ogólnie nie gorączkuje , słabiej je ale je , piję normalnie ... W nocy mi się wybudza jest płacz i strasznie kopie nogami ... Crp też wyszło ale nie aż taki . Wyszło dwa . Bardziej się boje o te Ob że aż takie wysokie , syn po grupie powikłania zapalenie mięśni, ale nie uszkodzone zrobiono badania . Po prostu nie chodził kilka dni bo go musiało boleć . Teraz chodzi biega ... Czy te OB może być po zapaleniu mięśni ?
Reklama: