Reklama:

jak wyleczyc owsika bez lekarza i trzecich osob// (177)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
25-04-2009, 16:35:00

ja mam dopiero 16 lat.juz mam....jak moge go wyleczyc??
gość
27-04-2009, 20:21:00

najlepiej to będzie je wyłapać.bez lekarza nie da rady.
gość
29-04-2009, 14:22:00

Trzeba kupić w aptece Zentel albo Pyrantellum i połknąc. Moze w jakiejś aptece kupisz bez recepty. Ale najlepiej pójść do lekarza i powiedzieć że zaobserwowało się u siebie owsiki a lekarz bez problemu od razu wypisze ci recepte. Nie rozumiem dlaczego nie chcesz iść do lekarza , przecież to nic wstydliwego i nikt ci do pupy nie będzie zaglądał. Setki ludzi ma lub miało owsiki bo owsica jest bardzo zarażliwa i lekarz nie zgorszy się napewno. Dostaniesz receptę i po kłopocie. Zycze trochę odwagi i powodzenia
Początkująca
18-10-2009, 12:26:54

A CO ZROBIC JAK TE SRODKI NIE POMAGAJA I MIMO TEGO CIAGLE JE MASZ NAWET 5 LAT?BIORAC PYRANTELUM TYLKO NA JAKIS CZAS ZNIKAJA A POTEM Z POWROTEM SIE ODNAWIAJA?NADMIENIAM,ZE HIGIENE OSOBISTA PRZESTRZEGAM.
Początkująca
31-10-2009, 19:50:51

proponuje sok z kapusty kiszonej. dziala
Początkująca
05-11-2009, 18:48:11

Owsica to choroba zakazna,mozesz zarazic sie przez dotyk od osoby ktora to ma,to trzeba leczyc w konsultacj z lekarzem,pomaga na czczo sok z marchwi pestki z dyni,sok z kiszonej kapusty no i higiena,ale to tylo zwalcza na jakis czas zeby sie wyleczyc prawdopodobnie bedzie ciezko bo musialby sie leczyc cala rodzina,ale z tym da sie zyc poprostu tak jak mowie pic czasem te specyfiki i trudno ja to mam od x lat i niemozge sie tego pozbyc urodzila ostanio synka jest zdrowy i sliczny wiec widzisz na to sie nie umiera tylko jest to troche irytujace
gość
25-12-2009, 17:26:48

polecam strone
http://www.igya.pl/sposoby_na_pasozyty/sposoby_na_owsiki.html
gość
12-05-2010, 23:25:07

Higiena, obcisła bielizna najlepiej bokserki codzienne zmieniane i prane w wysokiej temp. najlepiej też prasować, mycie odbytu po każdej wizycie w łazience, używanie oddzielnych ręczników, ograniczenie kontaktów z zwierzętami (domowymi) - najczęściej od nich się zarażamy (psa odrobaczyć), częste zmienianie pościeli, sprzątanie pomieszczeń z kurzu w których przebywamy wilgną szmatką (w kurzu jajeczka owsiki mogą także się znajdować). Jeść dużo orzechów, pestek dyni itp. dużo czosnku i pikantnej kuchni jak to lubi, pić wodę po ogórkach, mniej spożywać produktów z witaminą C ŻADNYCH SŁODYCZY - kuracja gwarantowana. w Przypadku nawrotu powtórzyć zabiegi i zakupić PYRANTELUM niech spożyje każdy domownik wg recepty.
gość
11-03-2011, 12:08:48

przyznam ze tes mam owsiki chyba ze slodycy mam 10 lat
gość
29-05-2011, 10:45:05

trzeba jeść czosnek lub czosnek zgnieść położyć na wacik i sobie przyłożyć pod majtki.To działa lecz potem pupa strasznie piecze

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

inhalacje
Czy stosujecie inhalacje przy leczeniu infekcji u swoich dzieci? Słyszałam, że bardzo pomagają nawet przy leczeniu zwykłego kataru? Nie mam na razie inhalatora i zastanawiam się czy warto kupić.
gość
Zgrubienie na piersi u 12 latki
Witam, u mojej 12 letniej Córki zauważyłam na lewej piersi zgrubienie, Córka mówi że przy dotyku ją boli. Dodam że jeszcze nie zaczęła dojrzewać piersi jej nie rosną.Jedna miers ma zupełnie płaska a w drugiej widoczne jest to zgrubienie. Chciałam się poradzić bo trochę mnie to niepokoi. Możliwe że właśnie zaczynają jej rosnąć piersi. Ale Myślę żeby udać się do pediatry. Będę wdzięczna że wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam
gość
Bakteria w moczu
Witam, Czy ktoś się spotkał z bakteria Citrobacter koseri? Wyszło ono u noworodka ma 3,5 tygodnia. Badanie ogólne wyszło w porządku oprócz obecności bakterii. Leukocyty w normie. Czy konieczne będzie leczenie antybiotykiem w szpitalu?
gość
Stosowanie kremu aldara
Dzień dobry. Czy można stosować maść aldara (kłykciny) na wewnętrznej stronie warg sromowych mniejszych?
Reklama: