Reklama:

jak wyleczyc owsika bez lekarza i trzecich osob// (177)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
05-07-2018, 14:42:37

Ja wcześniej podawałam inny lek, ale niestety temat owsików wrócił. Wszystko zaczęło się od początku i tym razem o zdanie zapytałam koleżanki, a nie lekarza. To one doradziły mi wspomnianą zawiesinę. Dzięki temu, mogę mówić, że pokonaliśmy owsiki.
gość
18-07-2018, 07:43:45

Moje dziecko nie złapało w przedszkolu, mimo iż wiedziałam, że trójka kolegów ma owsiki. Byłam bardzo zadowolona...do czasu. Okazuje się, że owsiki potwierdziły się w obecnych badaniach i jeśli mam szybko działać to już dziś kupię pyrantelum i podam dziecku.
gość
25-07-2018, 15:18:19

Ja tam uważam, że do lekarza zawsze warto iść, chociaż pyrantelum, które dawałam synkowi na owsiki jest bez recepty. Ale jednak wolałam się skonsultować
gość
04-11-2018, 20:31:36

Jedzenie czosnku i pestek dyni oraz picie soku z buraka jest dobre, ale to nie wystarczy. Dobry prywatny sposób to ten z wsadzeniem sobie ząbka czosnku w tyłek, głęboko i obowiązkowa wysoka higiena osobista bo jajeczka są wszędzie na bieliżnie i pościeli. Czosnek w tyłku zapobiega składaniu jajeczek w okolicy odbytu, a higiena musi zapobiec ponownemu zakażeniu przez usta. Leczenie trwa ok. miesiąca i najlepiej powtórzyć je dla pewności.
Początkująca
19-01-2019, 20:06:47

owsiki wyleczone ale u dziecka pojawiło się swędznie i było to dla niego bardzo uciążliwe, kupiłam krem prurifem, bardzo szybko pomogło na świąd
gość
13-05-2021, 19:39:00

Ludzie każdy ma lub miał owsiki wiec nie panikujcie ja mam teraz i jade do lekarza i przepisze leki i tyle
gość
06-07-2021, 09:02:56

Wszystko pięknie, domowe sposoby wspomagają walkę z owsikami, wiadomo, ale nie wierzę, że można się ich całkowicie pozbyć takimi metodami. Zwłaszcza u dzieci. Ja walczyłam z owsikami u córki na własną rękę przy pomocy preparatów dostępnych bez recepty i wierzcie mi, że wysprzątane było wszystko, latałam z wrzątkiem i co chwilę parzyłam ubikacje, umywalki wannę, prałam wszystko na 90 stopni i potem prasowałam, odkurzałam całe mieszkanie, łóżka, zmywałam wszystko na mokro, pilnowałam żeby myła ręce i zmieniała nie tylko bieliznę, ale całe ubranie 3 razy na dobę i tak przez 3 tygodnie i nic, owsiki się ze mnie śmiały i dalej w najlepsze wychodziły wieczorem. Córka była zmęczona, rozdrażniona i smutna, bo nie rozumiała dlaczego ciągle mimo wszystkich tych zabiegów choroba powraca. Pomogły dopiero leki przepisane przez lekarza. I jak ręką odjął. Warto jednak zaufać medycynie i ludziom, którzy się na tym znają i nie bagatelizować problemu, zgłaszać w szkole czy przedszkolu, że jest taki problem, bo jest to bardzo uciążliwe dla wszystkich, szczególnie dla osób odczuwających dolegliwości związane z owsicą. Pozdrawiam!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Pasożyty
Witam mam do państwa pytanie gdyż pojawiła się u jednego domownika glista ludzka cała rodzina dostała przepisany zentel oprócz 4 letniego dziecka które najpierw musi zrobić badania kału i moje pytanie brzmi czy jest sens brania leku szybciej niż dziecko czy trzeba jeszcze poczekać aż będą wyniki badań i wtedy dopiero wszyscy mają wziasc zentel czy nie ma do rzeczy różnica 7 dni ?
gość
Plamica Honeha
Jestem osobą starszą mam plamice od wielu lat,mam coraz częstsze wyprysku kto może mi pomóc. Nogi są całe czerwone, występują prawie codziennie i bolą.
gość
Ból głowy po summaded
Moja córka 5 lat, po 3-ech dawkach summaded po 5 ml na dzień, w czwartym dniu - okropny ból głowy, rano i wieczór. Ból głowy przy którym dziecko jest blade i bardzo słabe - nigdy takiej sytuacji nie mieliśmy. Paracetamol nie pomoga, bo tylko 2 godziny jest dobrze, potem znów ból powraca.
gość
Wyniki IgA oraz inne
Witam. W czwartek kolejna dawka szczepionki 6w1. Chciałam przed nią wykonać wyniki. Mały ma 10 i pół miesiąca oraz od listopada katar raz większy raz mniejszy. Wyszło podwyższone IgA 0.22 g/l. Norma 0.00-0.14. Do tego z morfologii nieznacznie podwyższone erytrocyty, hemoglobina i hematokryt oraz nieznacznie poniżej normy MCH, neutrofile. Z rozmazu krwi: gran. legmentowane 14 (norma 17-60), Limfocyty 82 (norma 20-70. Bardzo proszę o interpretację wyników.
Reklama: