Reklama:

jak wyleczyc owsika bez lekarza i trzecich osob// (177)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
26-03-2018, 16:08:13

Rzeczywiście pyrantel jest skuteczny, ale jak ma się w domu małe dziecko, które nie do końca jeszcze pamięta o częstym myciu rąk i nie wkładaniu ręki do majtek jak swędzi to problem powraca. My walczymy z tym już ponad rok - regularne zażywanie pyrantelu i do tego ciągłe sprzątanie, gotowanie poscieli, bielizny i ręczników na porządku dziennym, mycie na bierząco zabawek i co z tego ? Czasem mam wrażenie, że problem powraca po wizycie u kogos z rodziny czy znajomych, ale temat jest drażliwy więc nie zawsze warto zaczynać. Najbardziej męczy mnie ciągłe pranie i prasowanie, pralka non stop na 90 st i wiele ubran przez to się zniszczyło. Z tego co czytam to u niektórych owsiki są krotkim epizodem, u nas niestety sie to ciąnie i jest znaczna poprawa (zanik objawów) po ograniczeniu kontaktów towarzyskich, ale czy o to chodzi...
gość
14-04-2018, 20:14:38

Kurcze, u nas ta zawiesina naprawdę pomogła po pierwszej dawce. Owsiki nie wróciły i nie ma żadnych objawów, niczego niepokojącego.
gość
25-04-2018, 11:23:34

pozbyłam się szybko i skutecznie owsików dzięki pyrantelum. Wystarczyła jedna dawka, powtórzona po jakichś trzech tygodniach i było po problemie
gość
29-04-2018, 14:10:40

Mój tydzień temu dostał pyrantelum. Okazuje się, że nasza piaskownica stała się kuwetą dla kotów. Dzieci, jak to dzieci bawią się tam na całego, a potem człowiek szuka przyczyny drapania się.
gość
15-05-2018, 08:52:07

U mnie było to samo. Niby wymieniają każdego roku piasek na nowy, ale cóż z tego, skoro piaskownica nie ma przykrycia. Ja zgłosiłam w przedszkolu, że mała ma owsiki i że jej przez jakiś czas nie będzie. /podobno szybko zdiagnozowałam problem i podałam wspomnianą zawiesinę.
gość
21-05-2018, 09:55:16

Myśmy byli mocno zdziwieni, po diagnozie lekarza. Kurcze naprawdę zwracam uwagę na higienę i codzienne mycie rąk. Przyniósł pasożyty najprawdopodobniej z przedszkola. Zresztą nie ma co gdybać, pyrntelum już podałam, teraz robię gruntowne pranie i prasowanie.
gość
28-05-2018, 09:27:07

U nas jak się okazało, że córka ma owsiki, to wszyscy profilaktycznie braliśmy pyrantelum, żeby mieć pewność, że owsiki skutecznie wytępimy
gość
18-06-2018, 05:39:44

My też braliśmy wszyscy, tak nam powiedział lekarz. Dorośli myślą, że nie złapią owsików, a przecież nie trudno o taką sytuację. Potem się dziwią, że temat owsików wraca. Jeśli się leczyć, to raz a skutecznie.
gość
23-06-2018, 13:39:36

Właśnie dlatego leczenie powinno obowiązywać wszystkich członków rodziny. My z mężem również braliśmy ten lek na owsiki. Dzisiaj, po upływie określonej liczby dni, powtórka pyrantelum.
gość
29-06-2018, 08:30:16

Nie ma lepszego preparatu na owsiki niż pyrantelum. Jak moje dziecko miało te pasożyty, to dwie dawki tego preparatu w zupelności wystarczyły, zebym pozbyła się pasożytów

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: