Reklama:

Kolonie i obozy – radość czy męka dla dziecka? (15)

Forum: Rehabilitacja dzieci

gość
28-05-2011, 21:53:10

Przeczytaj komentowany artykuł: Kolonie i obozy – radość czy męka dla dziecka?

Czekać, nie ma na co. Kolonie czy obóz to dla dzieci szansa na naukę samodzielności, a także na kontakt z rówieśnikami. Biura podróży prześcigają się w ofertach, a obozy tematyczne, gdzie dzieci bawią się np. w małych agentów są coraz popularniejsze. Biuro Travel Solutions http://poland.as posiada oferty nawet dla 5 latków. Wiem bo synek siostry z nimi wyjeżdżał i był zadowolony.
gość
26-04-2012, 07:16:57

Dokładnie, nie ma na co czekać. Ja sama jeździłam na kolonie i obozy od kiedy skończyłam 8 lat i to samo praktykuję w mojej rodzinie. Rok temu wysłałam córkę [9 lat] i syna [11 lat] na obóz jeździecki. Znalazłam fajną ofertę w pensjonacie Noce i Dnie na Kaszubach, koło Ełganowa. Dzieciaki były w około 10 osobowej grupie, konie przecudne [byłam, widziałam!], wokół lasy :) świetna sprawa! widziałam, że w tym roku mają ofertę także na wsplny pobyt - rodzice i dzieci razem, też ciekawa opcja, może bardziej na pierwszy wyjazd na kolonie: http://noceidnie.com/pl/obozy-jezdzieckie
pozdrawiam, ewelina
gość
21-06-2012, 13:52:55

Ja też bardzo się bałam wyslać moje dzieciaki, ale pierwszy raz pojechały w wieku 9 lat i poradziły sobi :) Przezycia były niesamowite (nie tylko dla nich;p). A skorzystaliśmy z oferty firmy KORTUNAL.http://www.kortunal.com/news.php
gość
04-06-2013, 05:51:45

ja swojego młodszego syna posłałam w wieku siedmiu lat w góry. Bałam się bardzo, ale wrócił zachwycony. W tym roku jedzie z Rospondem do Ostrzyc i już nie może się doczekać.
Początkująca
20-08-2014, 12:59:32

Przecież znacie swoje dzieci i wiecie czy mozna już go posłać czy nie, i jak daleko. Pierwszy raz lepiej bliżej by można było zareagować, gdyby coś było nie tak
gość
16-12-2014, 11:39:32

Polecam zapoznać się z ofertą Mirasol.
Mają bardzo obszerną ofertę kolonii i obozów dla dzieci.
Sama wysyłam swoje dziecko na te zimowiska:
http://mirasol.pl/cms/zimowiska
gość
30-12-2014, 13:39:49

Ja ostatnio szukając pomysłu na ferie dla dziecka, trafiłam na stronę dzieckowpodrozy.pl i znalazłam mnóstwo ciekawych pomysłów, propozycji wyjazdów, wskazówek na temat podróżowania. Myślę, że i dzieci i rodzice będą zadowoleni :)
gość
31-12-2014, 11:00:00

Rzeczywiście, zajrzałam z ciekawości i potwierdzam- bardzo przydatna strona dla rodziców i dzieci szukających pomysłu na ferie zimowe i wakacje :)
gość
04-02-2015, 12:56:44

Oprócz kwestii "jaki obóz/firmę wybrać?" proponuję także zastanowić się nad formą podpisania umowy i negocjacji z biurem podróży. Kiedy wysyłamy na obóz rodzeństwo oczekujemy - słusznie z resztą - rabatu, ale jeśli jednak wysyłamy swoje dziecko i namawiamy na obóz znajomych rodziców, to sprawa nie jest już taka oczywista. Dlatego polecam nową aplikację aleobozykolonie, która obsługiwana jest przez FB, a pomaga zgłosić taki wspólny wyjazd organizatorowi, dzięki czemu otrzymujemy kod rabatowy. Im więcej ludzi tym taniej - wpierw o 50zł, poprzez kilkaset złotych, aż do momentu kiedy otrzymujemy 100% zniżki! :) jak ktoś chce więcej na ten temat to zapraszam na stronę: aleobozykolonie.pl
gość
01-04-2015, 20:45:57

"Bukiet" ma racje - mam podobne odczucia. Każdy dzieciaczek jest inny i ja wysyłając swojego syna na pierwszy obóz też się zastanawiałam czy nie jest za wcześnie, ale Krzyś sam mnie przekonywał że bardzo chce pojechać bo jego rówieśnicy też jadą. Faktycznie może to była troszkę inna sytuacja bo to był obóz deskorolkowy (o ile pamiętam to nazywał się woodcamp) i Krzyś sam się o nim dowiedział od starszych kolegów więc trochę sam zadecydował. Tak czy inaczej przed posłaniem dziecka na obóz koniecznie porozmawiajcie z organizatorem żeby mieć pewność że dziecko jedzie na profesjonalny obóz i będzie miało dużo atrakcji.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: