Reklama:

Kolonie i obozy – radość czy męka dla dziecka? (15)

Forum: Rehabilitacja dzieci

gość
30-04-2015, 11:23:49

Moje dzieci jeżdżą na obozy od 7 roku życia i są zachwycone!
Wysyłamy je ze szkołą Olton na obozy sportowo-językowe. Pierwszy mieli w Ryczywole (niedaleko Warszawy), więc była pewność, że w razie problemów pojedziemy po dziecko wcześniej. Nic takiego się nie wydarzyło, a dzieci czekają na kolejne wyjazdy. W tym roku jadą do Dębek. Super kadra, obozowicze mają zapewnionych dużo rozrywek. Polecam!
gość
26-08-2015, 07:09:25

Z tego co wiem to trzeba dobrze dobrać pod gust swojego dziecka. Dobrze je nastawić i będzie zadowolenie 100%. Wszystko teraz wybieramy z http://www.kolonieiobozy.net ponieważ mają bogatą tematykę takich wyjazdów.
gość
01-09-2015, 14:12:46

Jeśli szukasz półkolonii w Warszawie bądź okolicy polecam http://pokolonie-warszawa.com . Z tego co się orientuję, najlepsze warszawskie miejsca są na Mokotowie i Szczęśliwcach. Dzieci podczas takich półkolonii mogą brać udział w zajęciach artystycznych czy sportowych. I co najważniejsze – są pod stałą opieką.
Początkująca
07-12-2017, 08:49:09

Witam, a czy ktoś wysyłał dziecko na obozy językowe za granicę? Ja już przygotowuję się na wakacje i codziennie przeglądam oferty w necie i natrafiłam na firmę Smiletrips, najbardziej spodobała mi się ta ofertą http://smiletrips.pl/obozy-kolonie-jezykowe-za-granica/obozy-kolonie-jezykowe-w-anglii-w-wielkiej-brytanii/obozy-kolonie-jezykowe-w-londynie-niebieski/ jeżeli chodzi o wiek , cenę i lokalizację. Aczkolwiek mam wątpliwości, bo nie wiem jak taki wyjazd wygląda w praktyce czy to jest bezpieczne i w ogóle warte inwestycji?
Początkująca
27-02-2018, 15:13:54

Ja pamiętam z dzieciństwa, że obozy były dla mnie trudne. Były to czasy bez internetu, telefonów komórkowych, dzięki którymi można było się skontaktować z rodzicami. Jako dzieciak bardzo przeżywałam i płakałam, nie mogąc się dostosować do grupy. Gdyby moja siostra ze mną nie jeździła to bym tego nie przetrwała. W późniejszych latach w liceum całkiem dobrze już sobie radziłam i zostały wspaniale wspomnienia. Uważam że jednak warto wysyłać dzieciaki na obozy, by uczyły się samodzielności, pracy w grupie i dogadywania się z rówieśnikami!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Skolioza 12 latka, ugniatanie międzyżebrowe
Witam, mojej córce zdiagnozowano skoliozę. Dotychczas miała rehabilitację związaną z nadmiernymi przykurczami, co przyczyniło się do skrzywienia bioder i w dalszej kolejności poszedł kręgosłup. Ćwiczymy regularnie, i przykurcze ustąpiły. Na skoliozę zalecono nam ugniatać po dwie minuty, po obu stronach, na wysokości sutka między żebrami, dwa razy i dwa razy dziennie. Jak nazywa się ta metoda? Czy ona coś daje? Czy można zrobić ją źle? Czy jest bezpieczna? W jaki sposób ma to pomóc?
Kosmetyki dla dzieci
Czy kosmetyki kolorowe dla dziewczynek, dostępne w sklepach są bezpieczne dla skóry dziecka? Moja córka marzy o lakierach do paznokci itp, bo kolezanki mają, a ja się zastanawiam na co zwracać uwagę przed zakupem. Bo przeciez nie pomaluję jej paznokci zwykłym lakierem, ani nie zmyję go potem żadnym zmywaczem, szkoda skóry i paznokci.
gość
Noszę pampersy
Mam 13 lat i raz niechcący zmoczyłem się do łużka bo może się zdarzyć. I mama zaczeła mi zakładać pampersy kupiła mi chłopięce rajstopy i na noc zamiast piżamy zakładała mi pampersa rajstopy i koszulkę zapinanom od dołu takom jak małym dzieciom. Raz moja dziewczyna przyszła do mnie na nockę ale gdy był wieczór i moja dziewczyna jeszcze o niczym nie wiedziała to moja mama weszła do pokoju i zaczeła mnie przebierać w pampersa rajstopy i koszulkę dla dzieci. Wszystko wytłumaczyłem mojej dziewczynie. Rodzice dziewczyny byli bardzo pomocni i znali dobrze się z moimi rodzicami a z powodu że moja dziewczyna mieszkała blisko więc jej rodzice z kazali do mnie codziennie przychodzić bo uważali że się dobrze znamy l. Ja się wstydziłem a ona też się wstydziła i dzisiaj przychodzi do mnie 8 raz lecz nadal się bardzo lubimy
Jak nauczyć dziecko umiejętności samoakceptacji i budowania pewności siebie?
Cześć! Poszukuję praktycznych porad dotyczących [url=https://naszaklasa.edu.pl/jak-nauczyc-dziecko-umiejetnosci-samoakceptacji-i-budowania-pewnosci-siebie/]nauczania mojego dziecka umiejętności samoakceptacji i budowania pewności siebie[/url]. Jakie metody i techniki polecacie? Chciałbym stworzyć dla niego zdrowe fundamenty emocjonalne. Jeśli macie doświadczenia lub sugestie, podzielcie się nimi. Dzięki z góry za wszelką pomoc!
Reklama: