Reklama:

materac dla noworodka (224)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
04-07-2013, 10:06:24

Ja również zgadzam się z tym, że wybór odpowiedniego materaca powinien być przemyślany ;) Jeśli już rozmawiamy o poradnikach polecam zajrzeć na stronkę KLINIKASNU.PL -posiadają tam bardzo fajny poradnik który dokładnie wyjaśnia czym się kierować podczas zakupu materaca zarówno dla dorosłego jak i dla maluszka ;)
Warto również zadzwonić do obsługi sklepu - panowie znają się na rzeczy i wszystko dokładnie wyjaśnią.
gość
04-07-2013, 20:50:22

Witam Szanowne Panie i Panów
Mam dla Państwa niestety złe informacje właśnie miałam problem z zakupem materaca dla dziecka ale po czasie dokonałam zakupu w alware strona http://materace-materac.pl nie mam pojęcia czy dobrali dobry materac dla dziecka czy nie i się pewnie nie dowiem ale jedno wiem przesłali mi najnowsze badania negujące dobry wpływ dla dziecka materacy lateksowych. Badania są w trakcie i póki będą to informację na temat materacy lateksowych nie są do końca potwierdzone. Jednakże okazuje się, że lateks podczas użytkowania się pyli - to są niewidoczne pyłki, którymi oddycha niemowlaczek. Pyłki te mogą a raczej powodują pojawianie się w ustach i płuckach dziecka szkodliwych substancji. Na razie na temat to koniec ale mnie wystarczająco zniechęciło do eksperymentów z materacem lateksowym tym bardziej, że to moje dziecko i że są rozwiązania alternatywne. Nie piszę, że inne pianki są ok ale na pewno lateksowi mówię nie!!!!!!!!!!
gość
30-07-2013, 11:02:30

A mogłabyś napisać jaki konkretnie materac z pianki wysokoelastycznej kupiłaś?
gość
30-07-2013, 11:10:45

Mam dosyć. Już nie wiem co kupić. Już się zdecydowałam na lateksowy ale na szczęście trafiłam na tą stronę. Mógłby ktoś polecić już konkretny materac z tej pianki wysokoelastycznej? Lub chociaż firmę? W przyzwoitej cenie.
gość
01-08-2013, 09:58:01

Bzdury i brednie hahahaha. Materac lateksowy się pyli hahahaha dooobre.
Moja mała śpi juuż 6 mieisąc na materacu lateksowym i jakoś nie ma żadnych problemów a co 2 tyg jestesmy na kontroli bo dziecko ma problemy oddechowe.
Oczywiscie problemy oddechowe ma od urodzenia a nie od materaca
gość
01-08-2013, 10:07:53

chyba komuś sprzedaż spadła i zaczyna wypisywać bzudy!!!!!! Ja mam materac lateksowy 5 rok. Jestem alergikiem i jakoś nic mi się nie dzieje a materac zarówno wkład i pokrowiec wygląda nie zmiennie :)
gość
15-08-2013, 07:24:03

coś dla zwolenników lateksu - niestety lateks uczula i mało tego może być niebezpieczny dla niektórych osób
poniżej artykuł
Kliniki Chirurgii, Traumatologii i Urologii Dziecięcej
http://www.chirurgia.poznet.pl/page.php?page=r12
Poza tym lateksu nie poleca się dla osób z wyższa potliwością ani do wilgotnych mieszkań, więc paradoksalnie brak cyrkulacji powietrza w lateksie powoduje jego większe zawilgocenie a wilgoć to idealne środowisko dla grzybów i pleśni. Fakt lateks jest przeciwgrzybiczny ale aby jego działanie było właściwe nie może być wilgotny
gość
15-08-2013, 07:29:09

a dokończając wypowiedź na temat lateksu to nie w tym rzecz, że od razu mogą się pojawić jakieś negatywne skutki to nie jest tak, można wziąć za przykład azbest, który jst śmiertelnie toksyczny a ludzie z mim żyli wiele lat był w dachach w blokach w asfalcie a nawet przy piecach kaflowych osłaniających meble
gość
16-09-2013, 18:18:45

Moja córka śpi na materacu marki vitmat polecany przez profesora rudnickiego i dziecko prawidłowo sie rozwija i jakos nie ma żadnych problemów
Początkująca
26-09-2013, 11:47:31

Materace lateksowe są dobre ale ja bym się bała go kupić dla noworodka bo na lateks występują alergie.
Materace typy kokos uważam że są za twarde dla takiego maluszka.
Ja wybrałam materac termoelastyczny bo jest stabilny i ładnie układ się do dziecka a do tego są to pianki gdzie nie ma co alergizować tak jak w pozostałych przypadkach.
No i wiadomo nie ma w nim niczego naturalnego i plus jest taki że nie będą rozwijały się roztocza i inne robaczki

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: