Reklama:

MEGA zaparcia u 1,5 rocznego dziecka (22)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
21-04-2007, 11:41:00

witam moja półtoraroczna córka ma ogromne zaparcia praktycznie juz od 2 m.c jest tylko na czopkach i lewatywkach .kiedys próbowałam odstawic wszystkie specyfiki ze moze sama w koncu sie wyprózni ale minęlo 8 dni i dalej nic.Nadmieniam ze jej dieta jest dobra tzn duzo pije ,je duzo owoców ,nie je czekolad.próbowałam juz wszystkiego łacznie z syropami przeczyszczjacymi ,które tez niewiele pomaały.prosze pomózcie moze ktos zna jakis cud specyfik na te problemy.dziekuje i pozdrawiam
gość
02-05-2007, 19:20:00

Radzę jak najszybciej udać się do lekarza bo takie zaparcia mogą doprowadzić do zapalenia szczewa i grozi to późniejszą operacją. Nie radzę polegać na cud specyfikach, 8 dnni to jużstanowczo za długo by czekać z wizytą u lekarza. Jeśli dziecko nie wypróżżnia się co dwa dni to musisz pomagać mu np. wkładając do tyłka termomert i wywoływać kupki inaczej będzie to fatalne w skutkach!
gość
04-05-2007, 07:57:00

Mój synek, teraz 4 latka też miał i ma zaparcia. Byliśmy u lekarza, który przepisał specyfiki. Nie pomagały. Teraz dostaje od ok. 2 miesięcy lek Homeopatyczny. Nie wiem czy to on pomaga, czy to że ma więcej ruchu. Jak pobiega to zaraz jest kupka. Myślę, że im więcej szumu wokół kupki tym gorzej. Zaparcia są również na tle psychicznym. U nas im więcej się o tym mówi i zmusza małego żeby siedział na nocniku tym dłuższe są zaparcia. Dajcie dziecku trochę luzu. Ja wiem że to niepokoi, 8 dni to bardzo dużo i trzeba coś robić. Ale ciągłe lewatywki i termometr w pupci powodują złe nawyki. Acha! Specyfiki zaczynają działać dopiero po długim, długim czasie. Konsekwencja w podawaniu i dieta.
Początkująca
11-01-2013, 15:44:19

No a stosowaliście probiotyki? One przecież świetnie wpływają na gospodarkę jelitową i działają na wszelkie zatwardzenia czy biegunki. Multilac Baby jest chyba najlepszym probiotykiem, także polecam Wam go zastosować.
gość
24-05-2013, 17:50:45

Polecam wizytę u profesora Radzikowskiego - przyjmuje w Warszawie.Zalecił oczyszczanie jelit przy pomocy lewatyw i czopków, pielęgnowanie odbytu najpierw posterisanem później zwykłą natłuszczającą maścią - Antoś miał lekko popękany odbyt - profesor zajrzał do odbytu świecąc sobie latarką/jako jedyny z wielu próbujących nam pomóc lekarzy/oraz oczywiście dietę bogatą w błonnik - do dziś podaję dicoman a także dikoflor - u nas sprawdziło się to leczenie doskonale, a syn miał zaparcia przez rok.
gość
06-07-2016, 10:32:22

Wizyta u pediatry powinna pomoc, on napewno coś doradzi
gość
21-07-2016, 17:28:34

Z zaparciami u dzieci nie ma żartów. Najważaniejsze żeby dieta byla odpowiednia. Może jakieś czopki pomoga?
gość
07-08-2016, 12:20:35

Najważniejsza dieta, dużo błonnika, owoców, warzyw. Możesz spróbowac podawac probiotyk Latopic, który wspomaga prace jelit, jest bezinwazyjny, nie uzależnia i nie rozleniwia układu trawiennego, a raczej go mobilizuje do właściwego funkcjonowania.
gość
22-04-2017, 16:18:58

u nas sprawdzil sie dicopeg junior podawalismy go corce od drugiego roku zycia, gdy tylko zaczelismy wprowadzac do jej diety normalne jedzenie. bywalo ze brzuszek byl naprawde bardzo twardy a judyta miala problemy z wyproznieniem przez 4 dni. wtedy rozpuszczalismy dicopeg junior w wodzie i pomagalo
@Anka
gość
30-04-2017, 11:04:16

U nas na zaparcia pomaga trilac. Zaparcia szybko przechodzą polecam:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: