Reklama:

MEGA zaparcia u 1,5 rocznego dziecka (22)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
23-06-2017, 10:26:13

Gość 2017-04-22 18:18:58
u nas sprawdzil sie dicopeg junior podawalismy go corce od drugiego roku zycia, gdy tylko zaczelismy wprowadzac do jej diety normalne jedzenie. bywalo ze brzuszek byl naprawde bardzo twardy a judyta miala problemy z wyproznieniem przez 4 dni. wtedy rozpuszczalismy dicopeg junior w wodzie i pomagalo
@Anka
dla nas też dicopeg junior był jedynym skutecznym sposobem na pozbycie się zaparć u synka a naprawde probowalismy wielu sposobów i nic nie działało :/
gość
29-07-2017, 16:11:18

My się pozbyliśmy zaparć dzięki trilacowi. Moja Marysia nie ma teraz problemów z wypróżnianiem. Trilac to bardzo dobry probiotyk przy takich problemach.
gość
08-08-2017, 16:33:38

U nas najlepiej sprawdza się trilac, bardzo sobie chwalimy pomógł nam już wielokrotnie jak mały miał zaparcia. Polecam z całego serca trilac.
gość
10-08-2017, 09:10:16

w naszym przypadku też właśnie dicopeg junior najlepiej zadziałał. łatwe podanie, bo to tylko roztwór do wypicia.efekt jest bardzo szybki, ale bez żadnych rewolucji jelitowych itd, nic w tym stylu. po prostu pojawia się nacisk na pojscie do toalety i łatwiej jest się wypróżnić, bo stolec jest zmiekczony
gość
23-10-2017, 16:00:49

Pomocy u nas nawet debridat nie pomaga. Mała ma 15mcy, pije dużo wody żadnych soków, ogrom warzyw i owoców, jogurty, mama robi kupkę na stojąco i zamiast sie rozluźnić wstrzymuje a jak wstrzymuje kupka robi sie większa i większa i tak w kółko. Jak biorę ja na ręce przestaje przeć. Teraz to juz nawet nie ma sił przeć..nogi na sztorc proste ma ktoś jakiś pomysł jeszcze? Dostaliśmy skierowanie do prokocimia na badania;-( podaje namiar na siebie gdyby jakaś mama miała podobny problem bgependant@gmail.com
gość
12-11-2017, 12:09:46

Moja córka zaczęła pięknie robić kupkę po trilacu więc może to pomoże
gość
28-05-2018, 16:46:05

O ile pamiętam to od 13 go miesiąca można dziecku podawać czopki przeciwzaparciowe Eva/qu Bambini. Są bardzo dobre, szybko działające (ale nie za szybko, brak efektu przeczyszczenia). Nie powodują jakiś efektów ubocznych w postaci późniejszego rozwolnienia czy bólu brzuszka.
gość
29-05-2018, 15:37:43

Do osoby wyżej – to ważne, że działają rozkurczowo, a nie przeczyszczająco! Czopek nie może przeczyszczać, powinien pozwolić na „zaplanowanie” momentu oddania kupki przez dziecko, powinien wspierać naturalny mechanizm wypróżnienia, a nie masakrować malca jakimś środkiem potęgującym uczucie parcia.
gość
26-09-2021, 20:03:08

My na zaparcia u dwulatki ostatnio stosowaliśmy czopki evaqu bambini. Okazały się bardzo skuteczne. I tak jak piszecie powyżej one nie przeczyszczają tylko pomagają regulować wypróżnianie. Działanie po ok 15 min
gość
28-02-2022, 23:00:39

Moja córka ma 2 i pół roku, podaję jej te czopki, szybko i skutecznie działają. Czasami podaję drugi albo nawet trzeci czopek, jak zaparcie było długie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: