Reklama:

witaminy w ciąży (19)

Forum: Ciąża i poród

gość
29-12-2017, 21:10:26

od ktorego momentu zaczęłyście brać witaminy dla kobiet w ciązy? Jakie brałyście? Czy sam kwas foliowy to nie za malo?
Początkująca
04-01-2018, 22:13:13

Jeśli chodzi o witaminy dla ciężarnych to ja w obu ciążach brałam Prenatale. Mają bardzo dobry skład i nie są drogie. Dodatkowo zawierają wszystkie witaminy niezbędne dla rozwoju dziecka.
Początkująca
28-02-2018, 13:33:36

Moje doświadczenie mówi, że witaminy nie zawsze są konieczne (choć nie zamierzam ich odradzać).
Lekarz oczywiście przepisał mi zestaw dla kobiet w ciąży - nie pamiętam już jaki - ale mój organizm zwyczajnie je wydalał... Mówiąc wprost, w ciąży wymiotowałam tylko 2 razy i oba tuż po zażyciu tabletek. Nie podejmowałam więc kolejnych prób. Morfologię miałam zdaniem lekarza wyjątkowo dobrą jak na kobietę w ciąży, więc nie było zmartwienia o niedobory.
Ale badać się i sprawdzać krew trzeba, aby podejmować takie decyzje. Uważam, że w przypadku maleństwa wszelka ostrożność jest wskazana.
gość
20-03-2018, 20:08:34

nie balaś się braków kwasu foliowego? jego niedroboy są bardzo niebezpieczne i mogą skutkować powaznymi wadami układu nerwowego, gin kazał mi braćmama dha premium, tm jest kwas foliowy, dha, magnez, wiem ze wielu lekarzu zaleca własnie takie witainy, u całą ciążę wyniki badań miałam dobre
Wtajemniczona
25-03-2018, 14:37:48

Ja brałam na początku kwas foliowy, ale potem lekarz mi powiedział, że to za mało, że niezbędne są też kwasy DHA i witamina D, jod itp. Bo ciężko je dostawrczyć w diecie. Polecił mi mama DHA, dobrze się czułam, wyniki miałam w normie. Dziecko jest zdrowe i pięknie się rozwija :)
Początkująca
27-03-2018, 16:57:12

Ja brałam mollers mama, mają wszystko co niezbędne, dla mnie fajne też to, ze mają żelazo, dzięki czemu nie miałam anemii jak w pierwszej ciąży.
gość
11-04-2018, 12:25:10

myśle o tych witaminach mama dha premium, wydaje mi sie ze mają najbardziej kompletny skład, nie musiaąłbym juz nic dodatkowego brać, a picie tranu w płynie odpada, nie cierpie ryb i ich zapachu nie toleruję
gość
19-04-2018, 09:07:55

Też łykałam te witaminy, bo konsultacji z lekarzem uznałam, że będą dla mnie najlepsze. Mają bogaty skład i to zdecydowało. A odpowiadając na pytanie, to ja zaczęłam łykać witaminy już 4 miesiące przed rozpoczęciem starań o dziecko.
gość
20-04-2018, 17:40:10

nie ma co myśleć ;) lepiej kupić bo są bardzo dobrze i mają kompletny sklad i też witaminy w odpowiednich proporcjach, to też bardzo ważne, ja się po tym mama dha premium bardzo dobrze czułam, nie odbijało mi się rybą
Początkująca
10-05-2018, 09:35:12

A ja uważam, że podstawą są badania. To one powinny wskazać, co ewentualnie uzupełniać. Nie popieram faszerowania się na zaś.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: