Jeśli chodzi o witaminy dla ciężarnych to ja w obu ciążach brałam Prenatale. Mają bardzo dobry skład i nie są drogie. Dodatkowo zawierają wszystkie witaminy niezbędne dla rozwoju dziecka.
Moje doświadczenie mówi, że witaminy nie zawsze są konieczne (choć nie zamierzam ich odradzać). Lekarz oczywiście przepisał mi zestaw dla kobiet w ciąży - nie pamiętam już jaki - ale mój organizm zwyczajnie je wydalał... Mówiąc wprost, w ciąży wymiotowałam tylko 2 razy i oba tuż po zażyciu tabletek. Nie podejmowałam więc kolejnych prób. Morfologię miałam zdaniem lekarza wyjątkowo dobrą jak na kobietę w ciąży, więc nie było zmartwienia o niedobory. Ale badać się i sprawdzać krew trzeba, aby podejmować takie decyzje. Uważam, że w przypadku maleństwa wszelka ostrożność jest wskazana.
nie balaś się braków kwasu foliowego? jego niedroboy są bardzo niebezpieczne i mogą skutkować powaznymi wadami układu nerwowego, gin kazał mi braćmama dha premium, tm jest kwas foliowy, dha, magnez, wiem ze wielu lekarzu zaleca własnie takie witainy, u całą ciążę wyniki badań miałam dobre
Ja brałam na początku kwas foliowy, ale potem lekarz mi powiedział, że to za mało, że niezbędne są też kwasy DHA i witamina D, jod itp. Bo ciężko je dostawrczyć w diecie. Polecił mi mama DHA, dobrze się czułam, wyniki miałam w normie. Dziecko jest zdrowe i pięknie się rozwija :)
myśle o tych witaminach mama dha premium, wydaje mi sie ze mają najbardziej kompletny skład, nie musiaąłbym juz nic dodatkowego brać, a picie tranu w płynie odpada, nie cierpie ryb i ich zapachu nie toleruję
Też łykałam te witaminy, bo konsultacji z lekarzem uznałam, że będą dla mnie najlepsze. Mają bogaty skład i to zdecydowało. A odpowiadając na pytanie, to ja zaczęłam łykać witaminy już 4 miesiące przed rozpoczęciem starań o dziecko.
nie ma co myśleć ;) lepiej kupić bo są bardzo dobrze i mają kompletny sklad i też witaminy w odpowiednich proporcjach, to też bardzo ważne, ja się po tym mama dha premium bardzo dobrze czułam, nie odbijało mi się rybą