Reklama:

witaminy w ciąży (19)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Ciąża i poród

gość
13-08-2018, 15:30:22

Treść zablokowana przez moderatora

gość
20-11-2018, 13:03:16

ja przed ciążą poszłam do dietetyka, który zbudował mi cały jadłospis odpowiedni dla przyszłej mamy i wzmacniający organizm malucha. to po pierwsze, a po drugie po konsultacjach ze swoim ginekologiem i swoją siostrą, pediatrą, wybrałam witaminy mama dha premium, które wspierały moją zdrową dietę.
gość
12-04-2019, 08:15:23

gość
26-04-2019, 07:09:53

Tez brałam w sumie tylko te tabletki co moja poprzedniczka i nie musiałam już szukac niczego innego, maja bardzo dobry skład wiele witamin i jak na początku ciąży wyszły mi niedobory tak po kolejnych badaniach wszystko już było w porządku i mój maluszek urodził się zdrowy
gość
23-05-2019, 06:14:21

gość
23-05-2019, 07:34:07

gość
21-07-2019, 20:02:06

Ja też brałam te witaminy i u mnie również się sprawdziły, dla mnie fajne jest to, że zawierają wszytskie niezbędne witaminy a do tego magnez, który normalnie suplementuję. Wystarczą dwie tabletki dziennie i nie mam żadnych niedoborów.
Początkująca
25-03-2021, 14:34:30

Początkujący
09-06-2022, 13:51:17

A moje witaminy wyglądały tak, ze piłam soki warzywno owocowe z wyciskarki oo ;)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Jak nauczyć dziecko umiejętności samoakceptacji i budowania pewności siebie?
Cześć! Poszukuję praktycznych porad dotyczących [url=https://naszaklasa.edu.pl/jak-nauczyc-dziecko-umiejetnosci-samoakceptacji-i-budowania-pewnosci-siebie/]nauczania mojego dziecka umiejętności samoakceptacji i budowania pewności siebie[/url]. Jakie metody i techniki polecacie? Chciałbym stworzyć dla niego zdrowe fundamenty emocjonalne. Jeśli macie doświadczenia lub sugestie, podzielcie się nimi. Dzięki z góry za wszelką pomoc!
Kosmetyki dla dzieci
Czy kosmetyki kolorowe dla dziewczynek, dostępne w sklepach są bezpieczne dla skóry dziecka? Moja córka marzy o lakierach do paznokci itp, bo kolezanki mają, a ja się zastanawiam na co zwracać uwagę przed zakupem. Bo przeciez nie pomaluję jej paznokci zwykłym lakierem, ani nie zmyję go potem żadnym zmywaczem, szkoda skóry i paznokci.
Najlepszy krem na oparzenia? Maść albo żel?
Witajcie co polecacie na oparzenia u dziewczynki około 10 lat. Poparzenie olejem, żeby ładnie się to zagoiło?
gość
3 miesięczne niemowlę - problem ze snem i inne
Witam, zacznę od tego, że nasz synek właśnie skończy 3 miesiące. Od urodzenia można by go zaliczyć do tych dzieci "trudniejszych", bardziej płaczliwych nie śpiących w ogóle w dzień. Poród zakończony cc, 10 na 10 punktów. Tu zaczynają się problemy. Mały w drugiej dobie dostał antybiotyk i pobyt w szpitalu przeciągnął się do 10 dni. Po wyjściu do domu problemy z jedzeniem, ze spaniem w dzień. Po miesiącu przeszliśmy na butelkę. Mały wyginał się w połowie butelki, a pod koniec zaczynał płakać. Jeździliśmy po różnych pediatrach otrzymując zagęszczacze do mleka, mleka ar, bebilon pepti. Dopiero gastrolog zlecił nam spróbować z Neocate + konsultacja neurologiczna. Neurolog stwierdził, ze wszystko jest ok + zlecił badania krwi, EEG, USG przezciemiączkowe, badania wyszły ok. Zmiana mleka na Neocate w naszym widzeniu spowodowała poprawę w taki sposób, że mały przestał płakać i prężyć się podczas jedzenia (w tym samym czasie zmieniliśmy pozycję karmienia z ręki na leżenie małego plecami na kolanach). Było trochę lepiej, ale mały nadal za dużo w dzień nie spał. W nocy zdarzyło mu się kilka razy przespać od 20:00 do 6:00. 3 tygodnie temu mały dostał kataru, katar utrzymywał się dwa tygodnie. W tym czasie gorzej spał w nocy, zaczął wstawać na pierwsze jedzenie o 4:00. Po 2 tygodniach katar ucichł, ale mały zrobił się dużo bardziej niespokojny niż przed wizytą u gastrologa. Zrobiliśmy mu badania krwi z crp i ob, badania moczu. Wszystko ok. Ostatecznie wybraliśmy się do pediatry, który stwierdził ostre zapalenie uszu ... (mały nie gorączkował, nie zauważyliśmy nic oprócz częstszego wstawania w nocy, zresztą przed zmianą mleka miał podobnie). Wizyta u laryngologa potwierdziła uszy ... Hm, chyba rozpisałem w miarę dokładnie jak wygląda sytuacja. A teraz to co mnie niepokoi... Mały zasypia o 20:00 do godziny 1:00 ma spokojny sen. Od 1:00 do 3:00 zaczyna się tragedia, rzuca się głową z lewej na prawą i spowrotem (od urodzenia śpi na brzuchu). Wstanie zjeść, odkładamy go i dzieje się to samo do kolejnej pobudki. W tym czasie ma zamknięte oczy... Kolejna może nie związana z przypadkiem sprawa. Mały ma 3 miesiące a praktycznie nie trzyma sam główki będąc plecami do nas na rękach, opada mu do przodu. Kilka dni temu byliśmy u fizjoterapeuty i stwierdził, że ma zmniejszone napięcie mięśniowe w niektórych partiach, a w niektórych zwiększone i zlecił ćwieczenia. Nie wiem czy te wszystkie objawy się jakoś ze sobą kleją, ale nie wiemy już co robić. Za tydzień kolejna wizyta u gastologa, myślimy o ponownym udaniu się do neurologa. Wydaje nam się, że z każdym dniem jest coraz gorzej :(
Reklama: