Reklama:

glista ludzka (666)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
20-04-2005, 07:23:00

moje dziecko ma już 6 miesięcy gliste , nie je , jest bardzo chudy , apatyczny, ma duszący kaszel. Wiem , że to są skutki glisty . Niestety leczenie pyrantelum, potem zentel nie okazało sie skuteczne , co mam robić? On jest taki wątły , ma dwa latka. Jestem bezradna. Może jakieś domowe sposoby, jakaś ostra kuracja.
Początkująca
21-04-2005, 07:17:00

My też walczyliśmy z glistą bardzo długo. Z ostatnich badań kału wynika, że ją wybiliśmy. Córcia (5 lat) brała najpierw Vermox, potem Zentel i na końcu Pyrantelum. Dodatkowo jeszcze homeopat CINA (raz w tygodniu), który podobno tak przestraja organizm, że glistom "nie podoba" się takie środowisko.
Podobno pomagają pestki dyni (ale moja np. ich nie chciała jeść), czosnek i jakiś syrop ziołowy, ale bez leków chyba się nie obejdzie.
Pozdrawiam, Monika
gość
21-04-2005, 13:55:00

Dziekuje bardzo za odpowiedź , ja juz leczyłam zyntelem i pyrantelum , ale nadal sa jaja tego pasozyta w kale. Będę próbować wg wskazówek, ale mam pytanie , czy też tak długo trwała ta walka i czy tez dziecko było apatyczne, nie jedzące, pobudzone. Ja jestem już w rozpaczy , bo on normalnie zniknie...jak będzie tak dalej , może coś jeszcze tkwi , czego nie wiem i nie umiem poznać , wyczuć
gość
30-04-2005, 21:52:00

Witam i dziekiujemy za podpowiedzi, ostatnio znalezlismy w kale u synka dosc pokaznego robaka lekarz stwierdzil gliste ludzka, badanie kalu nie wykazlo obecnosci jajeczek, caly czas natomiast nie ustepuje kaszel, pojawia sie wysypka i stany podgorączkowe. Czy sa jakies stu procentowe badania potwierdzające obecność tego gada.?
Początkująca
04-05-2005, 10:38:00

badania enzymatyczne
gość
13-05-2005, 19:23:00

A jakie badania i gdzie można wykonać jeśli chodzi o toxocarozę?
Czy badanie kału na obecność pasożytów będzie miarodajne?

Dziecko ma kaszel, stan podgorączkowy a wcześniej miało kontakt z psem zarażonym glistą psią
Początkujący
31-05-2005, 22:02:00

Witam

Zakażenie glistą ludzką bywa trudne do wyleczenia i czasem potrzeba kilku kursów leczenia.
Ważne jest aby leczenie było przeprowadzane pod kontrolą lekarza i aby go nie przerywać.
Jeżeli w domu są zwierzęta należy je odrobaczyć. Pamiętać też trzeba o konieczności leczenia wszystkich członków rodziny (wszystkich osób mieszkających w tym samym miejscu).
Pozdrawiam <BR> <BR>Piotr Hartmann - Medykonline
gość
06-06-2006, 10:05:00

POLECAM ARTYKUŁ - wychodzi na to że robaczyce sa bardzo powszwchne
http://www.maluchy.pl/forum/viewtopic.php?t=27769&sid=99d738a5bff32572289233305461716e
Początkujący
15-09-2006, 11:06:00

moje mialo z tym problemy, przemycanie w jedzeniu czosnku pomoglo
gość
07-12-2006, 17:16:00

Trudne Leczenie pasożytów przeprowadzają we Wrocławiu w przychodni na ul.Koszarowej
Tak mi podała moja alergolog

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: