Reklama:

glista ludzka (666)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
30-01-2018, 16:01:13

Owsiki to nie koniec świata. Można je bez najmniejszego problemu wytępić zawiesiną pyrantelum. Działa szybko i skutecznie. pamiętajcie również o badaniu kontrolnym.
gość
19-02-2018, 15:37:58

Powiem szczerze, myślałam, że ta zawiesina będzie okropna w smaku. Nawet nie poczułam, żebym piła jakiś lek na owsiki. Postanowiliśmy odrobaczyć się wszyscy. Nie ma co kusić losu.
gość
22-02-2018, 09:59:18

Pamiętaj, że podczas leczenia trzeba wyprać pościel w wysokiej temperaturze. To samo tyczy się bielizny i piżamy dziecka, a najlepiej wszystkich członków rodziny. Dzięki temu unikniecie powrotu owsików. My też mieliśmy leczenie płynem, w postaci zawiesiny. Na całe szczęście kolejne badania kontrolne wykazały, że wróg zginął.
gość
27-02-2018, 11:02:05

O glistach, pasożytach i inny warto mówić, aby ludzie wiedzieli, czym można się zarazić. Mój synek jakiś czas temu złapał nużeńca - okropieństwo. Nie zapomnę jak bardzo się męczył ze swędzącą skórą. Na szczęście to wszystko już za nami i mam nadzieję, że się nie powtórzy. W razie czego jestem przygotowana, dzięki informacją na stronie nuzeniec.com.pl
gość
28-02-2018, 10:05:46

Gorzej jak rodzic złapie owsiki od dziecka. Trzeba było zastosować pyrantelum, które na całe szczęście jest bez recepty. Kuracja dla pewności została rozpoczęta przez całą naszą trójkę.
Początkujący
10-03-2018, 16:35:54

Treść zablokowana przez moderatora

gość
26-03-2018, 17:23:32

Dziewczyny a powtarzałyście dawkę po trzech tygodniach??
gość
28-03-2018, 20:10:06

Ja powtarzałam, to konieczne, żeby mówić o pełnym wyleczeniu. Lek działa na dojrzałe pasożyty ale nie na ich jaja. Jeśli pierwsza dawka nie wybiła wszystkich, druga na pewno to załatwi.
gość
22-04-2018, 13:00:34

W takim razie i ja powtórzę dawkę leku. Nie chciałabym już się męczyć z owsikami. Po podaniu pierwszej dawki nawet nie bolał mnie brzuch ani głowa. Za jakiś czas przeszło swędzenie.
gość
30-04-2018, 21:59:46

Czosnek jest naturalnym antybiotykiem i podobno działa tez na pasożyty. Ja staram się dość często dodawać go do potraw. Lubię świeży czosnek, ale też ten marynowany. Polecam też poczytać o właściwościach czarnego czosnku: https://www.czarny-czosnek.pl/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: