Reklama:

Jezu...ja mam dopiero 12 i owsiki....koniec mojego zycia..aaaa...... (127)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
17-11-2017, 21:54:32

Mam prawie 14 lat zetknelam się również z Owsiaka i strasznie swędzi mnie w odbycie Przy podcieraniu zauważyłam małego owijajacego się robaka białego bym dość mały nie chce mówić o tym rodzica ponieważ to dosyć krępujace
gość
27-12-2017, 02:57:19

Dobra ja mam owsiki od jakiegoś miesiąca nie powiedziałam mamie bo się boje, nie potrafię ich wyleczyć całkowicię hociaż bardzo dużo czytałam by się ich pozbyć jedynie co moja mama wie to że codziennie proszę ją o świerzą marchewke ona bardzo łagodzi mój problem ostatnio zaczełam pić też bardzo dużo soku z cytryny ale niewiem czy pomaga jutro spróbóję zjeść czosnek hociaż szczeże go nienawidze ograniczam słodycze czasami płacze całe noce ale naprawde boje się powiedzieć to mojej mamie co mam jeszcze zrobić pomocy ja zaraz się rozpłacze dbam o higiene co mam jeszcze zrobić ?
gość
27-12-2017, 03:33:15

Płaczę już puł nocy czytając opinie o owsikach tak jak kiedyś już mówiłam w dalszym ciągu moja mama Niewie i się nie dowie hyba że będzie naprawde źle boje się bo mam tylko 10lat jedyne co wie moja mama to że codziennie proszę ją o świerzą marchewkę trochę pomaga staram się też pić trochę soku z cytryny dbam o higiene wymieniam regularnie bielizne i tp. Jutro sprubuję zjeść trochę czosnku bo ponoć pomaga hociaż bardzo go nielubie owsiki mam już około miesiąca mam ich naprawde dużo teraz jak poszłam do łazienki i hciałam się wy***sikać no to na husteczce higienicznej było ich dużo boje się ich naprawde ale jeszcze bardziej boje się powiedzieć to mamie jest to niezrączna sytuacja a szczegulnie że mam w domu 7-letnią siostre psa,chomika i papugę czy im to zagraża? Pompłuc?ie mi ?! Naprawde potrzebóje pomocy!? A poza tym one raz są a raz ich niema teraz jest godzinav4.29 w nocy a ja dalej płacze wszyscy już śpią ! Na początku myślałam że to niegraźne i to lekceważyłam a tak wogóle czy po przez jedzenie czosnku owsiki mogą dostać się do płuc? Bo ta informacja bardzo mnie przestraszyła
! Boje się!
gość
27-12-2017, 03:35:50

Co najskuteczniej na nie działa?
gość
27-12-2017, 17:12:47

Mam 12 lat i gdzies od roku również mam owsiki...
Niedawno udało mi sie ich pozbyć
Nie orasowałam pościeli ani nie gotowała jej...
Po prostu gdy byłam chora - dostałam biegunkę
A te małe robaki po prostu wypłynęły razem z kał
Mam spokój już 2 miesiące
Wiec wystarczy spowodować biegunkę
Zjesc dużą porcie kiwi na raz lub śliwek
Wiem że po kiwi jest biegunka na 100%
Mam nadzieje że jakoś pomogłam
gość
17-04-2018, 18:31:02

gość
17-04-2018, 18:50:01

Równiez mam owsiki i sie ich brzydze mam zchize
gość
29-04-2018, 14:00:11

Proponuje kupić pyrantelum, jest bez recepty i skutecznie uwalnia człowieka od problemów związanych z owsikami. Rodzice powinni wiedzieć o takich sprawach, ponieważ mogą pomóc. Naprawdę nie ma się czego wstydzić.
gość
19-06-2018, 08:58:49

Skutecznie wytępiłam owsiki lekiem pyrantelum. Bierze się dwie dawki w odstępie kilku tygodni i owsiki znikają bez śladu
gość
04-07-2018, 14:37:39

Też go podawałam, w odstępie dwóch tygodni. Tylko trzeba pamiętać o powtórnych badaniach, żeby mieć pewność, że zakończyliśmy temat owsików raz na dobre.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: